به گزارش خبرنگار
حوزه دنیای ارتباطاتگروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛سیدهادی سجادی معاون امنیت فضای تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات ایران ، آخرین وضعیت کشور در مواجهه با نرمافزار مخرب «واناکرای» را که یک بدافزار باجگیر سایبری است و طی یک ماه گذشته بسیاری از رایانه های کشور را آلوده کرده است، تشریح کرد.
وی با تاکید براینکه مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانهای (مرکز ماهر) در حال بررسی و رصد سیستمهای کامپیوتری کشور در مواجهه با بدافزار باج گیر «واناکرای» است، اظهار داشت: به زودی آخرین وضعیت رایانههای آلوده به این ویروس رایانهای را اعلام و منتشر میکنیم.
سجادی با بیان اینکه به ۴ هزار رایانه آلوده به این بدافزار باج گیر، اطلاع رسانیهای لازم را انجام داده ایم، افزود: بسیاری از این رایانهها، مربوط به سازمانهای مختلف بودند که نسبت به رفع مشکل اقدام کرده و دستورالعمل های امنیتی را رعایت کردند. برخی دیگر نیز، قرار بود نسبت به رفع این آسیب پذیری که از طریق سیستم عامل ویندوز منتشر می شود، اقدام کنند.
معاون امنیت فضای تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات ایران با تاکید بر اینکه بدافزار «واناکرای» از نوع بدافزار خود انتشار است، ادامه داد: مهار این نوع بدافزار به دلیل قابلیت خودانتشاری سخت تر از سایر بدافزارها است اما به هر ترتیب با رصد به موقع، تجزیه، تحلیل و کنترل فضا، میتوان آن را مهار و فروکش کرد.
وی گفت: جریان نفوذ باج افزارها از ۲ سال گذشته در سیستم های کامپیوتری آسیب پذیر، شیوع یافته است، اما بدافزار «واناکرای» بسیار قوی ظاهر شده و به سرعت در حال پیش روی است.
این مقام مسئول با بیان اینکه این بدافزار باج گیر، میتواند تمامی سامانههای ویندوزی خانگی و سازمانی را آلوده کند، تاکید کرد: بیتوجهی کاربران رایانههای خانگی به هشدارهای ارائه شده، میتواند باعث رسوخ این باج گیر سایبری و انتشار آن شود.
سجادی خاطرنشان کرد: دستورالعمل و راهکارهای فنی برای جلوگیری از رسوخ این بدافزار و نیز مقابله با آن، برای تمامی نسخ ویندوز از سوی مرکز ماهر ارائه شده است و افراد باید آن را جدی بگیرند.
وی گفت: هم اکنون مسئولان سازمانها، پیگیر این موضوع هستند اما بیشتر شاهد تعلل در رایانههای خانگی هستیم که به دلیل بی توجهی و اتصال این سیستمها به شبکه های ارتباطی، این رایانه ها، بیشتر منبع انتشار ویروس هستند.
معاون سازمان فناوری اطلاعات اضافه کرد: مرکز ماهر در جریان رصد سیستمهای کامپیوتری آلوده، در صورت مشاهده موارد مدنظر، موضوع را اطلاع رسانی کرده و برای حل آن اقدامات لازم را صورت میدهد.
به گفته سجادی، باج افزار «واناکرای» سوء گیری خاصی نداشته و برای یک حوزه خاص طراحی نشده است. بلکه این باج گیر سایبری می تواند هر سیستمی که از سیستم عامل ویندوز بهره میبرد را آلوده کرده و به ازای سرقت اطلاعات سیستم، تقاضای دریافت باج کند.
منبع: مهر
انتهای پیام/