به گزارش
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ متیلن آبی که در سال ۱۸۷۶ تولید شد، نویدی برای درمان بیماری آلزایمر به شمار میآید. این ماده نوعی آنتی اکسیدان به حساب میآید که توانایی از بین بردن رادیکالهای آزاد بدن را دارد.
رادیکالهای آزاد میتوانند به چربیهای بدن حمله کنند، غشاء سلولی را پاره کنند و مواد سمی را به بافتهای احاطه کننده خود انتشار دهند. این تخریبهای غیرقابل جبران، منجر به تغییر عملکرد سلولی یا مرگ سلولی میشود.
طبق تحقیقاتی که محققان دانشگاه مریلند در سال ۲۰۱۵ انجام دادند، دریافتند که متیلن آبی قادر است سلولهای پوستی که به خاطر بیماری پیری زودرس آسیب دیدهاند را تقریبا به طور کامل ترمیم کند.
این محققان نخست محلول متیلن آبی را به تعدادی سلول پوستی اهدایی اضافه کردند و دریافتند که این ماده شیمیایی میتواند سرعت مرگ سلول را کاهش، تقسیم سلولی را افزایش و تعداد مولکولهای آسیبرسان در بدن را طی چهار هفته کاهش دهد.
محققان در مرحله بعد متیلن آبی را روی سلولهای پوست اهدایی که بیش از ۸۰ سال سن داشتند، آزمایش کردند. آنها متوجه شدند این ترکیب دارای فواید مفیدی است و حتی میتواند دو ژن مرتبط با پیری به نامهای beta-galactosidase و p۱۶ را کاهش دهد.
این محققان در نهایت متیلن آبی را روی پوست مصنوعی که قبلا خودشان تولید کرده بودند آزمایش کردند. (این پوست مصنوعی همه لایههای پوست معمولی را داشت، اما فاقد فولیکولهای مو و غدد عرق بود.)
آنها مشاهده کردند که این پوست آب بیشتری به خود جذب کرده و در نهایت ضخامت آن هم بیشتر شده است؛ در واقع این دو ویژگی از موارد داشتن پوستی خوب به شمار میآید.
انتهای پیام/