به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ اسمعیل کریم زاده در جلسه بررسی علل افزایش گوشت قرمز در استان، اظهارکرد: در راستای اجرای طرح ضیافت ماه رمضان در حدود 85 تن گوشت قرمز منجمد برای ایجاد تعادل در بازار در این ایام مبارک تامین و ذخیره سازی شده است که در صورت نیاز بازار و تقاضا عرضه خواهد شد.
کریم زاده افزود: در ماه مبارک رمضان مقرر شده که 800 تن گوشت مرغ منجمد در صورت نیاز بازار به قیمت هر کیلو 5300 تومان تحویل درب سردخانه و قیمت مصرف کننده در حدود 5600 تومان در شهرستان ارومیه و 5700 تومان برای مصرف کنندگان شهرستانی، 50 تن گوشت قرمزمنجمد داخلی به قیمت هر کیلو 19 هزار تومان درب سردخانه شرکت پشتیبانی امور دام و 21 تا 23 هزار تومان برای مصرف کننده و 35 تن گوشت قرمز منجمد وارداتی به قیمت هر کیلو 23 هزار تومان درب سردخانه و 26 هزار تومان بسته به درجه بندی گوشت در جهت تامین نیاز مصرفکنندگان در سطح مراکز عرضه و فروشگاههای زنجیره ای و تعاونی مصرف استان عرضه شود.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد تعادل در بازار گوشت قرمزدر استان در تمامی فصول سال مخصوصا" ایام ماه مبارک رمضان ، ادامه داد: متقاضیان می توانند جهت دریافت حواله برای خرید گوشت قرمز و سفید مورد نیاز خود به مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبانی امور دام استان مراجعه نمایند.
این مسئول در ادامه اضافه کرد: در حال حاضر قیمت دام زنده که از دامداران خریداری میشود با قیمت گوشتی که به دست مصرفکنندگان میرسد به دلیل افزایش قیمتی که به دلیل مداخله واسطهگران رخ میدهد در نوسان است و از آنجا که تعمهیدات وزارت جهاد کشاورزی برای واردات و تامین گوشت قرمز مورد نیاز از محل تولید داخلی از طریق ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام برای ماه مبارک رمضان اندیشیده شده است به نظر میرسد شرایط کنونی برای تعادل در بازار گوشت قرمز کاملا مهیاست و از این حیث از دستگاههای نظارتی درخواست میکنیم برای برقراری عدالت در بازار گوشت قرمز جدیتر از گذشته به بازار ورود کنند و اجازه سودجویی عدهای خاص را علیه مصرفکنندگان ندهند.
کریم زاده خاطر نشان کرد: در سنوات گذشته نیز سابقه داشته که عرضه دام سبک در ماههای ابتدایی سال کاهش نسبی پیدا میکند اما در فصل تابستان و پاییز روند افزایشی عرضه آن آغاز میشود که با توجه به فرا رسیدن ماه رمضان نیز میتوان پیشبینی کرد افزایش عرضه دام سبک و تولید گوشت گوسفندی باعث ایجاد تعادل در بازار شود و قیمت آن نیز تعدیل پیدا کند.
وی با اشاره به وجود برخی نگرانی ها و شایعات در خصوص شیوع تب کریمه کنگودر بین جمعیت دامی استان ، اظهارکرد: این بیماری در استان مشاهده نشده است و هیچ گونه مشکلی در این زمینه وجود ندارد ودر این راستا نیاز است شهروندان توصیه های بهداشتی لازم جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری را که توسط اداره کل دامپزشکی استان اطلاع رسانی می شود، را رعایت کنند و گوشت مورد نیاز خود رااز امکان و فروشگاههای مجاز دارای مهر کشتارگاه های بهداشتی استان تهیه و خریداری کنند.
در ادامه حاضرین در این جلسه به ارائه راهکارها و پیشنهادات خود در خصوص ایجاد تعادل در قیمت وعرضه گوشت قرمز وارداتی و تولید داخلی با قیمت مناسب در طول سال پرداختند و کمبود دام پروار بندی در این فصل از سال ، نبود واحدهای صنعتی بزرگ پرواربندی دام و افزایش تقاضا و مصرف در ماه مبارک رمضان را ازمهمترین دلایل نوسان قیمت گوشت قرمز در بازار عنوان کردند .
انتهای پیام/ح