بهاره
ابطحی نایینی متخصص پوست و مو در گفت و گو باخبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه آبله مرغان یک بیماری خود به خود محدودشونده است، بیان کرد: معمولا آبله مرغان با استفاده از درمانهای حمایتی شامل مسکنهای ساده و ضد خارشها کنترل میشود، اما در شرایطی میتواند تبدیل به یک عفونت جدی و حتی تهدیدکننده حیات شود.
وی درباره علائم ابتلا به آبله مرغان گفت: ابتدا فردی که دچار بیماری آبله مرغان شده دچار علایم تب، بیحالی، بیاشتهایی، سردرد و گاه درد خفیف شکمی میشود که بعد از یک تا دو روز بثورات قرمز رنگ خارشدار معمولاً ابتدا در پشت بیمار و به دنبال آن به فاصله چند ساعت روی شکم و قفسه سینه ظاهر میشود.
این متخصص پوست و مو با بیان اینکه بثورات به تدریج حاوی مایع روشن شده که یکی دو روز بعد مایع فوق به تدریج کدر میشود، اظهار کرد: دانهها در آبله مرغان بسیار سریع تکامل یافته و بیشتر آنها در عرض ۴۸ ساعت خشک و شروع به تشکیل پوسته میکنند و جای آن ممکن است برای چند روز یا چند هفته پوست محل تاول با تغییر رنگ نسبت به پوست مجاور دیده شود.
ابطحی نایینی در خصوص درمانهای این بیماری گفت: درکودکان سالم با سن ١٢ یا کمتر از ۱۲ سال درمانهای حمایتی ساده توصیه میشود، اما اگر فرد جز یکی از گروههای زنان باردار، بالغین و نوجوانانی که قبلا واکسینه نشدند، افراد دچار نقص سیستم ایمنی و نوزادان باشد باید در اولین فرصت به متخصص پوست مراجعه کنند تا از عوارض احتمالی آبله مرغان جلوگیری شود که در مورد نوزادان مراجعه به فوق تخصص نوزادان توصیه میشود.
وی یادآور شد: طول درمان در افراد سالم اغلب از ٥ تا ۱۰ روز متغیر است که در افراد دارای نقص ایمنی، درمان تا زمان بهبود ضایعات ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام/