به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ بیرانوند، سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استثنایی لرستان، گفت: این طرح از ۱۳ خرداد ماه با فعالیت سامانه نوبتگیری آغاز و از ۲۰ خرداد ماه با مراجعه حضوری دانشآموزان به پایگاههای سنجش در شهرستانهای استان آغاز میشود.
وی با اشاره به الزامی بودن شرکت دانشآموزان بدو ورود به دبستان در طرح سنجش گفت: ثبت نام دانشآموزان کلاس اول ابتدایی بدون حضور در طرح سنجش مجاز نیست.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استثنایی لرستان با اشاره به اینکه ثبت نام دانشآموزان در مدارس از طریق سامانه انجام میشود، گفت: البته تا زمانی که نتایج سنجش هر دانشآموز در سامانه مربوطه درج نشود، ثبت نام نهایی آنها تایید نمیشود.
بیرانوند گفت: در طرح سنجش سلامت همه دانشآموزان بدو ورود به دبستان از نظر بینایی، شنوایی، آمادگی تحصیلی، آمادگی جسمی-حرکتی و مراقبتهای بالینی مورد سنجش و ارزیابی قرار میگیرند.
وی افزود: اگر دانشآموزانی در این طرح و در یک تا چند مورد از غربالگریها مشکوک باشند، به مرحله غربالگری تخصص معرفی و در این مرحله معمولا با تجویز دارو و یا عینک مشکل اغلب دانشآموزان مشکوک مرتفع میشود.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استثنایی لرستان گفت: امسال ۲۳ پایگاه سنجش برای مراجعه دانشآموزان در سطح استان لرستان در نظر گرفته شده که دو پایگاه آن در شهرستان بروجرد فعالیت میکنند.
بیرانوند با اشاره به اینکه آمار نهایی دانشآموزان بدو ورود به دبستان به طور دقیق مشخص نیست، گفت: البته پیشبینی میشود که حدود ۳۴ هزار نفر در طرح سنجش شرکت کنند.
وی در خصوص فعالیت پایگاههای سنجش گفت: با توجه به جمعیت هر منطقه از استان، پایگاههای سنجش در سه گروه الف، ب. و ج. طبقهبندی شدهاند که در گروه "الف" روزانه ۳۹ تا ۴۰ دانشآموز سنجش میشوند، در گروه "ب" روزانه ۲۶ تا ۲۸ نفر و در گروه "ج" روزانه ۱۳ تا ۱۴ دانشآموز سنجش میشوند.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استثنایی لرستان؛ گفت: طرح سنجش تا ۲۰ مرداد ماه ادامه مییابد، البته در برخی پایگاهها با توجه به تعداد مراجعهکنندگان این زمان تمدید میشود.
بیرانوند با اشاره به اینکه هزینه سنجش برای هر دانشآموز ۲۰ هزار تومان است، اظهار کرد این مبلغ با دستگاه کارتخوان به صورت مستقیم به حساب خزانه کشور واریز میشود.
وی در خصوص تامین هزینه سنجش برای خانوادههای کم درآمد عنوان کرد: تعدادی برچسب رایگان و نیم بها از سوی سازمان برای دانشآموزان کم توان و بیبضاعت در نظر گرفته شده است، تا هزینه طرح سنجش برای این افراد کم شود.
سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استثنایی لرستان در خصوص سنجش دانشآموزان مناطق روستایی و عشایری گفت: با توجه به جمعیت روستایی شهرستانهای استان لرستان، کار سنجش دانشآموزان این مناطق به صورت سیار انجام میشود، البته در شهرستان بروجرد تیم سیار وجود ندارد، زیرا دانشآموزان مناطق روستایی این شهرستان برای سنجش به مرکز شهر مراجعه میکنند.
انتهای پیام/د