سوادآموزی فارس بیش از 13 هزار نفر را در دوره سوادآموزی تحت پوشش قرار می دهد .

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ عیسی ملک پور معاون سوادآموزی فارس در اولین کارگروه برون سپاری سواد آموزی استان گفت: سازمان سوادآموزی در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی و همچنین ایجاد اشتغال در جامعه در طی سال های اخیر فعالیت های خود را به صورت برون سپاری انجام می دهد.

وی با تاکید بر اینکه برون سپاری با هدف شتاب بخشی به روند زدودن بی سوادی انجام می شود افزود: وظیفه اصلی سوادآموزی شناسایی، جذب و آموزش بی سوادان جامعه است که این مهم در دوران قبل از ادغام نهضت سواد آموزی و آموزش و پرورش توسط آموزشیاران انجام می شد و پس از ادغام نیز  سازمان سواد آموزی برای انجام ماموریت خود به روش برون سپاری تاکید دارد.
 
معاون سواد آموزی فارس ادامه داد: از مشکلات سوادآموزی استان نبود انگیزه لازم و استقبال بی سوادان برای فرا گیری سواد، مهاجرت و پراکندگی بی سوادان در سطح استان و همچنین نبود الزام قانونی برای حضور بی سوادان در فرایند آموزش می توان نام برد.
 
ملک پور گفت: در روش برون سپاری استفاده از توان بخش خصوصی چه به صورت تشکل های غیر دولتی و چه نیروهای دولتی همچون معلمان، کارکنان رسمی سایر ادارات و بازنشستگان مورد تاکید است.
 
معاون سوادآموزی فارس  افزود: بر همین اساس کارگروه برون سپاری در همه ادارات  آموزش و پرورش سراسر استان تشکیل خواهد شد و انتخاب، معرفی و نظارت بر فعالیت تشکل های علاقمند به همکاری با سازمان سواد آموزی توسط این کارگروه انجام می شود.
وی تصریح کرد: در سال 95 نزدیک به 55 تشکل در سراسر استان فارس امر شناسایی، جذب و آموزش بی سوادان را بر عهده داشت و امسال نیز ادارات آموزش و پرورش فارس با توجه به سهیه تعیین شده تنها پس از تعیین تشکل های طرف قرارداد با سوادآموزی و ثبت آن ها در سامانه سواد آموزی، امکان ثبت افراد بی سواد و تکمیل سهیمه تعیین شده خود را دارند.
 
ملک پور با تاکید بر اهمیت نظارت بر فرایند سواد آموزی استان اضافه کرد: ستاد امتحانات استان وظیفه برگزاری، کنترل و نظارت بر فرایند سواد آموزی را دارد و  سازمان سواد آموزی استان نیز  تنها پس از تائید سلامت روند آموزش بی سوادان و بر اساس نرخ مصوب، موظف به پرداخت هزینه است.
 
معاون سواد آموزی فارس بیان کرد: در سال جاری هزینه شناسایی و آموزش و قبولی برای هر فرد در دوره سواد آموزی 760 هزار تومان، دوره انتقال 840 هزار تومان و دوره تحکیم نیز  130 هزار تومان است.
 
وی ادامه داد: در همین راستا و به منظور تشویق افراد بی سواد برای حضور در فعالیت های سواد آموزی 20  درصد از نرخ تمام شده دوره سواد آموزی به مبلغ 144 هزار تومان پس از قبولی به سواد آموزان پرداخت می شود که در سال قبل نیز نزدیک به 3 هزار و 500 سواد آموز قبول شده سال 94 موفق به دریافت این مبلغ شده اند.
 
ملک پور با بیان اینکه حجم سهمیه استان در سال قبل 16 هزار نفر بوده افزود: با توجه به اینکه سوادآموزی استان فارس در چند سال اخیر توانسته بیش از حجم سالانه خود افراد بی سواد  را تحت پوشش قرا ر دهد، سهمیه  این استان در سال 96  کاهش یافته و سهمیه کنونی استان 13 هزار و 500 نفر است که از این تعداد 1 هزار و 500 نفر باید از اتباع خارجی باشد.  
 
وی یاد آور شد: سهمیه استان فارس در امسال و در دوره انتقال 3 هزار و 200 نفر و در  دوره تحکیم نیز 3 هزار نفر است.

انتهای پیام/ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.