به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،اسماعیل کیماسی رئیس اداره دامپزشکی فریدن در این خصوص با اشاره به شیوع تب کنگو در برخی نقاط کشور، اظهار کرد: تب کریمه کنگو از طریق گزش به وسیله کنههای روی بدن دام، تماس با خون و لاشه حیوان آلوده یا تماس با خون و ترشحات بدنی فرد آلوده از دام به انسان یا از انسان به انسان منتقل میشود؛ البته در مواردی انتقال بیماری از طریق هوا و نزدیکی به بیمار نیز صورت میگیرد
وی با بیان این که گزش از طریق این کنهها میتواند برخی افراد از جمله چوپانها را در معرض خطر ابتلا به بیماری تب کنگو قرار دهد، گفت: نکته بسیار مهم در پیشگیری از این بیماری رعایت نکات ایمنی چون استفاده از پوشش مناسب یعنی دستکش، ماسک و عینک هنگام ذبح دام و نیز خودداری از تکهتکه کردن گوشت دام، طی دو تا سه ساعت اولیه پس از ذبح است؛ چراکه ویروس تب کنگو طی ساعات اولیه پس از ذبح از بین میرود و خطر انتقال بیماری به حداقل میرسد.
کیماسی افزود: جهت پیشگیری از بیماری تب کریمه در شهرستان فریدن کنگو برنامه های بسیاری در نظر گرفته شده است.
رئیس شبکه دامپزشکی فریدن بیان کرد: با توجه به شروع فصل گرما وا یجاد شرایط مناسب جهت تکثیرکنه عامل انتقال بیماری تب کریمه کنگو، این شبکه با هدف کاهش احتمال انتقال بیماری از دام به انسان، برنامه های مشخصی را در نظرگرفته است، که تعدادی از این برنامه ها اجرا و تعدادی در مرحله اجرا است.
وی در خصوص اقدامات انجام داده شده اضافه کرد: مکاتبه با ادارات مرتبط از جمله جهاد کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی، توزیع بروشور توصیه های بهداشتی جهت پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو و هشدار در خصوص خطر ابتلا به این بیماری، آموزش چهره به چهره به قصابان و سلاخان در محل کار یا کشتارگاه دام شهرستان درخصوص خطر ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، چاپ بنر و نصب در محل کشتارگاه دام شهرستان، سمپاشی محوطه کشتارگاه ها، سالن کشتار توسط اکیپ عملیاتی شبکه دامپزشکی شهرستان و ازجمله اقدامات انجام شده است.
رییس شبکه دامپزشکی شهرستان فریدن در ادامه عنوان داشت: همزمان با این اقدامات کلاس های آموزشی جهت بهره برداران، و نیز برای عموم با استفاده ازظرفیت مساجد، نصب پوسترهای توصیه های بهداشتی در مراکز عرضه فرآورده های خام دامی و اماکن پر رفت و آمد در شهرستان در حال اجرا هستند.