برای آنکه فرزندانی باهوش داشته باشید باید با آموزش‌های لازم در دوران کودکی زمینه‌های تیزهوشی آنان را فراهم کنید.

چگونه کودکانی باهوش داشته باشیم؟به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ هوش کودکان تا پایان ۵ سالگی رشد چشمگیری دارد و هر کودک این توان بالقوه را دارد که در مغز خود، آموخته‌ها را ذخیره و پردازش و از آن‌ها در موقعیت‌های مناسب استفاده کند، این فرصت تا پایان ۱۵ سالگی برای کودکان وجود دارد و بزرگسالان با توجه به شناختی که از نقاط ضعف و قوت کودک‌ دارند، باید نسبت به تقویت توانایی‌ها و کاهش کاستی هایش، اقدامات لازم را انجام دهند.
 
** آموزش موسیقی
شاید شنیدن سر و صدای ناهنجار کودکتان در حالی که مشغول تمرین نوازندگی و آموختن موسیقی است اصلا لذت‌بخش نباشد، اما باید بدانید که این سرگرمی‌ لذت‌بخش کودکان، یکی از مواردی است که نیمکره راست مغز آن‌ها را پرورش می‌دهد.
 
بنابر تحقیقات دانشمندان دانشگاه تورنتو، برنامه‌ریزی دوره‌های آموزش موسیقی برای کودکان منجر به افزایش ضریب هوشی و توانایی‌های علمی آینده آن‌ها خواهد شد.
 
هر چه سال‌های آموزش موسیقی آن‌ها بیشتر باشد، میزان این تاثیر و افزایش هوش در آن‌ها بیشتر خواهد بود. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که آموختن موسیقی در دوران کودکی باعث کسب نمره‌های بهتر در دوران دبیرستان و ضریب هوشی بالاتر در دوران بزرگسالی می‌شود؛ پس اجازه دهید موسیقی‌دان درونی کودکتان خودش را نشان دهد.
 
 
** آموزش زبان دوم 
آموزش زبان دوم برای جلوگیری از هر گونه مشکل کلامی و تلفظی، پس از آموزش رسم‌الخط زبان مادری، یعنی پس از پایه اول (آغاز ۸ سالگی) توصیه می‌شود. آموزش غیر رسمی نقاشی از زمانی که کودک خط خطی کردن را یاد می‌گیرد آغاز می‌شود و زمانی که با ابعاد آشنا می‌شود و اشکال هندسی را می‌شناسد، می‌توان به او به صورت رسمی آموزش داد (بین ۴ تا ۶ سالگی) و آموزش خط، پس از پایه اول (۸ سالگی) توصیه می‌شود.
 

** شیر مادر عصاره هوش
شیر مادر اولین غذای مغز کودک است. تحقیقات انجام‌ شده نشان می‌دهد که شیر مادر از ۲ جهت برای کودک مفید است؛ یکی اینکه از خطر احتمالی ابتلای کودک به بیماری جلوگیری می‌کند و دیگر اینکه به تنهایی یک غذای کامل برای نوزاد است. دانشمندان دانمارکی به این نتیجه رسیده‌اند که تغذیه نوزاد از شیر مادر، کودک را هم سالم‌تر و هم باهوش‌تر می‌کند.
 
مطالعات آنها نشان داده کودکانی که در دوران نوزادی ۹ ماه از شیر مادرشان تغذیه شده‌اند، به نسبت آنهایی که یک ماه یا کمتر شیر مادرشان را خورده‌اند، بسیار باهوش‌ترند. پس اهمیت شیر مادر باید از ابتدا مورد توجه قرار گیرد چرا که علاوه بر تضمین سلامتی نوزاد، برای آینده او و رشد مهارت‌های ذهنی‌اش هم مفید خواهد بود.
 

**کتاب خوانی
کتاب یکی از روش‌های مفید قدیمی است که امتحان‌ خود را پس داده، اما بعضی مواقع در مقابل روش‌های تکنولوژیک امروزی برای تقویت هوش، دست‌کم گرفته می‌شود؛ در حالی که کتاب قابل دسترس‌ترین، کم‌هزینه‌ترین و در عین حال موفقیت‌آمیزترین روش برای آموزش و رشد ذهنی کودکان در تمامی سنین است.  

برای کودکانتان از سنین پایین‌تر کتاب خواندن را شروع کنید. آن‌ها را برای عضویت در کتابخانه ثبت‌نام کنید و کتابخانه منزلتان را پُر از کتاب کنید.
 
parentingscience.com
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار