به گزارش
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ به نقل از روزنامه دیلی میل، مطالعه محققان سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که ۱۱ سانتیمتر افزایش اندازه دور کمر خطر ابتلا به گروهی از سرطانهای مرتبط با چاقی را ۱۳ درصد افزایش میدهد.
همه سرطانها نتیجه چاقی و وزن نیستند، اما محققان متوجه شدند که اندازه دور کمر با ۱۰ نوع سرطان از جمله روده، پایین مری، معده، کبد، کیسه صفرا، لوزالمعده، رحم، تخمدان، کلیهها و سرطان سینه پس از یائسگی، ارتباط قابل ملاحظه دارد.
نویسندگان این مطالعه که تحقیق آنها در مجله انگلیسی سرطان منتشر شد، همچنین تصریح کردند که جمع شدن چربی اضافه در بدن میتواند سطح هورمونهایی مانند استروژن و تستوسترون را تغییر دهد، نیز با افزایش سطح انسولین در بدن، موجب التهاب میشود که همین امر هم خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
این محققان تاکید کردند که براساس یافتههای جدید، قسمتهای مختلف بدن که محل تجمع چربی میشوند، این خطر را به شیوههای متفاوتی افزایش میدهند.
هاینز فریزلینگ نویسنده این مطالعه گفت: نتایج مطالعه ما نشان میدهد شاخص توده بدن و قسمت هایی که چربی در بدن جمع میشود، میتواند شاخصهای خوبی برای خطر ابتلا به سرطان مرتبط با چاقی باشند و به طور خاص چربی در اطراف کمر به جهت خطر ابتلا به برخی سرطانهای خاص اهمیت دارد، اما تحقیق بیشتر در این خصوص لازم است.
بر این اساس، اضافه وزن یا چاقی تنها علت اصلی قابل پیشگیری سرطان پس از مصرف سیگار است و با ابتلا به ۱۳ نوع سرطان مختلف ارتباط دارد.
محققان سازمان جهانی بهداشت دادههای مربوط به ۴۳ هزار شرکت کننده را به مدت ۱۲ سال پیگیری کردند، از این تعداد بیش از ۱۶۰۰ نفر به یکی از انواع سرطانهای مرتبط با چاقی مبتلا شدند.
به گفته پژوهشگران، اطلاع رسانی به مردم در مورد راههای کاهش خطر ابتلا به سرطان اهمیت دارد، و گرچه هیچ تضمینی در خصوص مبتلا نشدن به این بیماری وجود ندارد، اما داشتن وزن سالم از طریق تغییراتی اندک در خوردن و آشامیدن و انجام فعالیت بدنی در درازمدت، نقش مهمی در این زمینه دارد.
انتهای پیام/