به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ دکتر سید موید علویان در کنفرانس علمی یک روزه هپاتیت و چشمانداز آن در ایران که در دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد گفت: یک میلیون و 400 هزار نفر مبتلا به دیابت «بی» در کشور وجود دارد و وظیفه سیستم بهداشتی درمانی کشور دراین زمینه سنگین است و باید اقدامات پیشگیرانه مورد توجه باشد.
وی با بیان اینکه انتقال از مادر آلوده به بیمار مهمترین راه انتقال بیماری هپاتیت «بی» در ایران است، گفت: انتقال از راه خون و فراوردههای خونی، از طریق مادر آلوده به نوزاد، از راه جنسی، اقدامات دندانپزشکی و انتقال در بین اعضای خانواده انجام میشود.
موسس و رییس مراکز بیماریهای کبدی خاورمیانه با تاکید بر اینکه برای کنترل بیماری باید واکسیناسیون و غربالگری مادران مورد توجه باشد، افزود: بهترین راه مقابله با ابتلا به بیماری هپاتیت «بی» تزریق واکسن آن است به همین دلیل واکسیناسیون آن در تمام نوزادان و افراد در معرض خطر انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه با واکسیناسیونهای انجام شده شیوع هپاتیت «بی» در افراد زیر ٢٢ سال بسیار کم است توضیحاتی در مورد مطالعات موردی در استانهای مختلف بیان کرد و یادآور شد که هپاتیت «بی» در اکثر نقاط کشور کاهش یافته و چه بسا شیوع آن در سالهای آینده به کمتر از یک درصد برسد.
علویان، اقدامات وزارت بهداشت در کاهش مشکلات مربوط به هپاتیت را بسیار موثر دانست و اضافه کرد: واکسیناسیون هپاتیت در نوزادان آنان را تا سالیان سال در برابر بیماری محافظت کرده و البته غربالگری مادران نیز باید مورد توجه باشد.
وی بر لزوم تقویت آموزش در جامعه و اطلاعرسانی در مورد شعار «آزمایش بده، واکسن بزن» را بااهمیت خواند و گفت: هنوز انتقال از طریق رفتارهای پرخطر، آرایشگاه، دندانسازی و موارد متعدد دیگر وجود دارد و باید آموزشهای لازم در این زمینه ارائه شود.
رییس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه هپاتیت «سی» قابل ریشهکن شدن است، اظهار کرد: طبق هدفگذاریها هپاتیت «سی» تا سال ١۴١٠ ریشه کن میشود.
وی خاطرنشان کرد: برنامه کشوری برای کنترل بیماری وجود دارد و آنچه مسلم است جوانان بیشتر در معرض ابتلا به هپاتیت هستند و باید اقدامات پیشگیرانه در این زمینه انجام شود.
انتهای پیام/ ش