به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر اتحادیه اروپا و مذاکره کننده ارشد ترکیه اعلام کرد که امسال بیش از پنج هزار پناهجو و شهروند سوری از خاک ترکیه به کشورهای عضو اتحادیه اروپا فرستاده شده اند.
عمر چلیک روز سه شنبه در پاسخ کتبی به پرسش نماینده حزب جمهوری خلق در مجلس ملی ترکیه گفت: این اقدام در چارچوب توافقنامه استرداد مهاجران غیرقانونی میان ترکیه و اتحادیه اروپا انجام شده و در مقابل یک هزار و 93 مهاجر که به شکل نامنظم و غیرقانونی به کشورهای اروپایی رفته بودند، به ترکیه بازگردانده شده اند.
توافقنامه استرداد مهاجران میان ترکیه و اتحادیه اروپا در 16 دسامبر 2013 در آنکارا به امضای طرفین رسیده و اجرای آن پس از طی روند تایید در مجالس طرفین از اول اکتبر 2014 آغاز شده است.
پس از امضای توافقنامه استرداد مهاجران غیرقانونی بین ترکیه و اتحادیه اروپا، سه اجلاس سران در این خصوص برگزار شده است.
ترکیه کشوری است که به علت در اختیار داشتن ساحل طولانی در دریای مدیترانه و نزدیکی با یونان در دریای اژه، همواره از کشورهای هدف قاچاق انسان و فرار پناهجویان خارجی بوده است.
اتحادیه اروپا که مبارزه گسترده ای را برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی به اروپا شروع کرده، بعد از مذاکرات طولانی با ترکیه، آنکارا را به انعقاد قرارداد پذیرش مهاجران غیرقانونی که با استفاده از خاک این کشور به کشورهای اروپایی متواری می شوند، متقاعد کرد.
اتحادیه اروپا در قبال ارائه برخی امتیازات به ترکیه از قبیل فعال کردن فرایند پذیرش ترکیه با اتحادیه اروپا، لغو مقررات روادید برای شهروندان ترکیه در سفر به اتحادیه اروپا و کمک سه میلیارد یورویی به آنکارا برای هزینه کردن جهت اسکان پناهجویان، از دولت آنکارا خواسته است به طور جدی از عبور پناهجویان از طریق این کشور به اروپا جلوگیری کند.
انتهای پیام/