وی با تاکید بر اینکه یکی از فعالیتها و برنامههای اصلی ما بسترسازی برای مشارکت عموما از طریق راهکارهای ابزارسازی، توانمندسازی و فرهنگ سازی است، بیان داشت: در راهکار ابزارسازی مشارکت میتوان به فعالسازی تمام ستادهای بازآفرینی شهرستانی، تشکیل کارگروههای ذیل ستاد بازآفرینی استانی، شناسایی سازمانهای مردم نهاد و انعقاد تفاهمنامههای مشارکت با شهرداریها و دانشگاهها اشاره کرد.
فخاران، از اجرای پروژههای مشارکتی بازآفرینی شهری در چهار شهر استان اصفهان با شهرداری شهرهای کاشان، آران و بیدگل، نایین، انارک و بافران خبر داد.
به گفته رئیس اداره عمران و بهسازی شهری ادارهکل راه و شهرسازی اصفهان، در راهکار توانمندسازی میتوان از فعالسازی نهادهای توسعه محله از جمله تشکیل تعاونی احیای محله همتآباد، پیگیری تاسیس دفاتر بازآفرینی در مناطق شهر اصفهان و تامین اعتبار اجرای پروژههای خدماتی و زیرساختی در محلات نابسامان حاشیهای شهرهای خمینیشهر، نجفآباد، شهرضا و اصفهان با اعتباری نزدیک به ۶۰ میلیارد ریال نام برد.
وی افزود: در راهکار فرهنگ سازی نیز میتوان به اقداماتی نظیر طرح اهمیت مساله بازآفرینی در ستادهای شهرستانی و ترویج فرهنگ بازآفرینی در شهرها و محلات هدف اشاره کرد.
فخاران با بیان اینکه اقدامات دربازآفرینی استان برای تحریک توسعه مبتنی بر راهکارهایی همچون الگوسازی، توسعه خدمات و ارتقای زیرساختها است، گفت: از مهمترین اقدامات الگوسازی میتوان به تملک سایت کارخانه ریسباف و برنامهریزی جهت بازآفرینی آن اشاره کرد. همچنین در خصوص توسعه خدمات و ارتقای زیرساختهای محلات هدف پروژههای مشارکتی با شهرداری شهرهای کاشان، آران و بیدگل، نایین، انارک و بافران با اعتباری بیش از ۷۲ میلیارد ریال اجرایی شده است.
وی با اشاره به اینکه برای چهار شهر دارای اولویت کاشان، نجف آباد، شهرضا و مبارکه چارچوب اسناد محلی بازآفرینی تهیه شده است، افزود: تا پایان سال ۱۳۹۶، محدودهها و محلات هدف بازآفرینی در تمام ۱۰۷ شهر استان شناسایی و مورد برنامهریزی قرار میگیرند.