به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سال ها است که در همه غذاها زردچوبه می ریزیم، دلیلِ خوبی هم داریم! زردچوبه طعم و رنگی خاص دارد و می تواند روی بسیاری از غذاهایی که می پزیم تاثیر بگذارد. زردچوبه با کاهش التهاب، مقابله با عفونت و افسردگی در ارتباط است. یک ادویه دیگر نیز وجود دارد که باید هرچه زودتر وارد برنامه غذایی تان کنید – البته شاید کرده باشید: هل. هل نه تنها طعمی شیرین و عمیق به همه چیز اضافه می کند بلکه سرشار از مزایایی است که بنتان را تغذیه می کند.
هل متعلق به جنوب هند است و یکی از قدیمی ترین ادویه جات شناخته شده به حساب می آید. حدود 5.000 سال پزشکان در سریلانکا و هند از هل به عنوان داروی گیاهی استفاده می کردند. هل انواع مختلف بسیاری دارد اما هل سبز شایع ترین نوع آن برای استفاده آشپزی و دارویی است. هل نیروگاهی از مواد غذایی و حاوی مقدار بالایی ویتامین A، ویتامین C، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن و دیگر مواد مغذی است. این ویتامین ها و مواد معدنی در ترکیب با یکدیگر، قدرت بسیار بالایی به هل داده اند.
مدت ها مردم دانه های هل را به عنوان دارویی برای درمان بیماری های دهان و دندان می جویدند. سینئول یکی از ترکیبات اصلی روغن هل است، خاصیت ضدعفونی کننده ای دارد که باکتری های تولید کننده ی بوی بد دهان را می کشد. تحقیقات همچنین نشان داده اند روغن های موجود در هل، به مقابله با باکتری هایی که باعث پوسیدگی دندان و بیماری های دهانی می شود کمک می کند.
اگر به دنبال یافتن دارویی برای بهبود روده خود هستید، به جز هل دنبال چیزی دیگر نباشید. طب آیورودا، یکی از انواع فنون پزشکی هند، دنبال کنندگانش را برای مقابله با مشکلاتی مانند معده درد و حالت تهوع به مصرف هل تشویق می کند. این ادویه مخصوصا در بهبود تعادل گوارشی بسیار قدرتمند است که با عقل هم جور در می آید، چون هل یکی از اعضای خانواده زنجبیل است و این خانواده در بهبود مشکلات گوارشی شهرت دارد.
هل سبز سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان به سلول های بدن کمک می کند با رادیکال های آزاد مقابله کنند. رادیکال های آزاد باعث آسیب رسیدن به DNA سلول ها و مریضی می شوند. در یک تحقیق مشخص شد آنتی اکسیدان موجود در هل می تواند جلوی رشد سرطان پوست غیر ملانومی را بگیرد. در واقع تجزیه و تحلیل بیشتر مطالعات نشان می دهند که هل با برانگیختن واکنش ایمنی سالم، خاصیت بازدارندگی سرطان دارد.
تحقیقات نشان داده هل به تحریک گوارش و کنترل مشکلات گوارشی مانند گرفتگی معده، رفلاکس اسید و نفخ کمک می کند. یک تحقیق در هند نشان داد روغن استخراج شده از هل به کاهش مشکلات گوارشی مانند زخم معده و اسید بیش از حد معده در موش ها کمک می کند. اگر فشار خون بالایی داشته باشید، هل می تواند نقشی اساسی در پایین آوردن علائم داشته باشد.
اگر نمی دانید چگونه باید از هل استفاده کنید در ادامه به شما آموزش خواهیم داد: 1- مقداری روغن هل را در برنامه مراقبت از پوست خود به کار ببرید.
هل مقدار زیادی ویتامین A، B و C در خود دارد که می تواند روتین مراقبت از پوستتان را تا حدود زیادی بهبود ببخشد. تحقیقات نشان داده این ویتامین ها فشار خون را کاهش و جریان خون به پوستتان را افزایش می دهند که در نتیجه، به بهتر شدن رنگ صورت می انجامد. هل همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است که به کنترل لکه های پوستی کمک می کند. می توانید روغن هل را به شامپوها و یا اسکراب بدن اضافه کنید.
2- کمی چای هل دم کنید.
مطمئنا می توانید کیسه های چای هل را از فروشگاه ها تهیه کنید اما چرا خودتان دم نکنید! دانه های هل را با دارچین، فلفل سیاه و چای سیاه یا سبز ترکیب کنید و چای خودتان را در خانه درست کنید. به این ترکیب آب جوش اضافه کنید تا دم بکشد و سپس بنوشید.
3- هل را در غذای مورد علاقه تان با کاری اضافه کنید.
یکی از عناصری که می توانید به غذاهای حاوی کاری اضافه کنید، هل است. هل به طعم غذا عمق اضافه می کند و باعث می شود طعم کاری از درون و بیرون گرم و دلچسب شود.
4- هل را روی بلغور جودوسر بریزید.
هل طعمی شیرین و کمی اسپایسی دارد که آن را تبدیل به همراهی عالی برای بلغور جو دو سر صبحانه می کند. می توانید هل را به همراه شیر و مقداری دارچین، به این غذا اضافه کنید. برای اینکه طعم خود را بهتر منتقل کند، بهتر است قبل از پخت مواد را اضافه کنید.
5- هل را به شیرینی و کیک هایی که می پزید اضافه کنید.
هل را می توانید به سادگی به انواع کیک و حتی نان هایی که خودتان می پزید اضافه کنید. طعم خاصی که هل به هر چیزی می دهد مطمئنا آن کیک را برایتان دلچسب تر خواهد کرد. علاوه بر این، طعم و عطر مواد مغذی که هل به غذا اضافه می کند را نیز نباید فراموش کرد.
بنابراین اگر تا به حال از این ادویه خوش عطر استفاده نکرده اید، راه های فراوانی را با خواندن این مقاله آموختید و از امروز می توانید با کمک هل به بهبود برنامه غذایی خود کمک کنید.
منبع: سایت دکتر کرمانی
انتهای پیام/