به گزارش خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روز گذشته نمایشگاه کتاب تهران فضایی آرام را تجربه کرد. ترافیک بازدید مسئولان فرهنگی و اجرایی کشور از نمایشگاه روانتر شده و جمعیت مردم نیز به نسبت روزهای اول کمتر شده بود.
روز گذشته بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه از غرفهها بازدید کرد و در جمع خبرنگاران از اهتمام ایران برای گسترش روابط فرهنگی با کشورهای همسایه خبر داد.
این روزها بیشتر صاحبان غرفهها از استقبال کم مردم نسبت به سالهای پیش ناراضی هستند. آنها یکی از دلایل این استقبال کم را دور بودن مسیر و دلیل دیگر را کم بودن قدرت خرید مردم میدانند.
با وجود اینکه سالنهای کودک و نوجوان مثل هر سال از پرجمعیتترین سالنهای نمایشگاه هستند، اما صاحبان این غرفهها نیز از افت کمی خرید مردم خبر میدهند.
حتی اگر برای خرید به نمایشگاه نمیآیید، فضای نمایشگاه برای بازدید خانوادهها به عنوان یک رویداد فرهنگی درخور و مناسب است.
امسال کمیته علمی فرهنگی پربارتر از هر سال عمل کرده و سالنها و غرفههای بسیاری را برای نمایش محصولات فرهنگی کشور اختصاص داده است. هرچند به نظر میرسد اطلاعرسانی درباره این سالنها به خوبی صورت نگرفته و بازدید از آنها به دلیل فاصلهای که با غرفههای عمومی و کودک دارند، کمرنگ است.
از غرفههایی که به همت کمیته علمی فرهنگی تشکیل شده، میتوان غرفه های روستاهای کتابخوان را نام برد. در این غرفهها روستاهای مورد نظر معرفی شده اند و المانهای هر روستا مانند صنایع دستی به نمایش گذاشته شدند که بازدید آنها در کنار بازدید از کتاب خالی از لطف نیست.
معمولا برنامههای فرهنگی شاد و جذاب در محوطه بیرونی سالنها که توسط استانهای شرکت کننده طراحی و اجرا می شوند، علاوه بر نشان دادن رسوم و فرهنگ استانها با ایجاد فضای مفرح برای مردم، مخاطبان نسبتا زیادی دارد. اجرای زنده موسیقی با نواختن سازهای اصیل ایرانی توسط بومیهای هر استان از جمله برنامههای فرهنگی پرطرفدار نمایشگاه است.
گزارش از فریده قهرمانی
انتهای پیام/