به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛نزیه معروف مدیر توسعه صنایع دستی سازمان همکاری کشورهای اسلامی در مراسم اختتامیه سومین جشنواره بینالمللی خلاقیت و نوآوری هنرهای اسلامی و صنایعدستی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: هنرمندان از کشورهای اسلامی باید با همدیگر ارتباط و همکاری داشته باشند و این کار موجب ایجاد برادری بین ملت ها می شود.
وی اظهار کرد: هم اکنون هنرهای اسلامی و صنایع دستی در جوامع به جایگاهی رسیده که فرهنگ، خصوصیات و ویژگی های این کشورها را بیان می کند و این هنرها در بین تمام کشورها به عنوان منسوجات یک ملت واحد معرفی می شود.
مدیر توسعه صنایع دستی ارسیکا یادآوری کرد: بیان تمدن اسلامی از طریق هنرهای اسلامی فرصتی مناسب و فعالیت های مرکز ارسیکا خدمت بزرگی برای تمدن اسلامی است.
معروف ادامه داد: مرکز ارسیکا در این زمینه تلاش می کند و تمامی فعالیت های خود را به نفع مسلمانان و کشورهای اسلامی معطوف کرده است.
وی گفت: در آینده در این مرکز تلاش هایی برای حفظ فرهنگ اسلامی از طریق برگزاری سمینارها انجام خواهد شد و در ضمن آن دستاوردهای کشورهای اسلامی و میراث فرهنگی آن ها ارایه می شود.
مدیر توسعه صنایع دستی سازمان همکاری کشورهای اسلامی با اشاره به برگزاری سومین جشنواره بینالمللی خلاقیت و نوآوری هنرهای اسلامی و صنایعدستی تبریز اظهار کرد: تخصیص 'جایزه تبریز' در این جشنواره موجب تداوم برگزاری این جشنواره می شود.
معروف، افزود: در دوره های گذشته این جشنواره در زمینه های مختلف هنرهای اسلامی از جمله مینیاتور، هنر صدف، لباس های سنتی، پوست، چرم، لباس، فرش و گلیم کار شده و این جشنواره ها سطح بالایی از هنر هنرمندان کشورهای اسلامی رابه تصویر می کشد.
وی گفت: در این دوره جشنواره، هنرمندانی از کشورهای اسلامی از جمله الجزایر، افغانستان، ساحل عاج، اردن، قزاقستان، لبنان، مالی، پاکستان، سنگال، تاتارستان، ترکیه، روسیه و ترکنستان شرکت کرده اند.
مدیر توسعه صنایع دستی ارسیکا یادآوری کرد: جشنواره سوم در تبریز در نوع خود مهم بوده و جایزه آن بیانگر میراث غنی هنرهای اسلامی و صنایع دستی دنیای اسلام است.
معروف با بیان اینکه هدف از این جشنواره ارایه تصویری خوب از هنرهای اسلامی و صنایع دستی این کشورهاست افزود: در این جشنواره بر پرهیز از توجه نکردن به اختلاف های فرهنگی، توجه بر همزیستی مسالمت آمیز و تداوم گفت و گوی ملت ها تاکید شد.
وی گفت: انجام پژوهش های بسیار در زمینه های صنایع دستی و هنرهای اسلامی، تاسیس مدارس برای تعلیم این هنرها و صنایع دستی به دانش آموزان و دانشجویان کشورهای اسلامی و انجام دیدارهای گروهی بین آن ها و احیای هنرهای اسلامی و صنایع دستی و حفاظت از آن ها از دیگر تاکیدهای این جشنواره است.
شهردار تبریز نیز در این جشنواره از میهمانان خارجی این جشنواره خواست به عنوان سفیران تبریز، آثار، ویژگی ها و هنرهای این شهر را به مناسبت تبریز 2018 به مردم کشورهای خود بیان کنند.
صادق نجفی از آمادگی شهرداری تبریز برای برگزاری این جشنواره در سال آینده خبر داد و افزود: خلاقیت و نوآوری در صنایع دستی بسیار ارزشمند و مهم بوده و این جشنواره ها در این راستا موثر است.
وی اظهار کرد: برنامه ریزی برای ایجاد نمایشگاه دایمی هنرهای اسلامی و نگارگری در تبریز انجام شده است.
شهردار تبریز از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز درخواست کرد به موضوع هنر در استان ها به ویژه واگذاری امور هنری و صنایع دستی به بخش خصوصی و نهادهای عمومی توجه بیشتری شود.
نجفی با اشاره به آمادگی شهرداری تبریز در این زمینه ادامه داد: ثبات مدیریت در سطح کلان کشور موجب تداوم دیدگاه های خوب دولت به ویژه در کشورهای اسلامی و اثر گذاری آن در بخش های مختلف در دنیا می شود.
وی با بیان اینکه اثرگذاری ما در بخش های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در دنیا کمتر است، گفت: باید با برقراری ارتباط بیشتر بین هنرمندان کشورهای اسلام،ی جمهوری اسلامی را در دنیا به جایگاه اصلی خود برگردانیم.
نجفی، معرفی توانمندی، توانایی، خلاقیت و نوآوری هنرمندان کشورهای اسلامی را از اهداف این جشنواره اعلام کرد.
سومین جشنواره بین المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی ۱۴ اردیبهشت به صورت رسمی افتتاح شده و تا ۲۲ اردیبهشت ادامه دارد.
ارائه مقاله علمی و اجرای زنده صنایع دستی و نمایشگاه صنایع دستی از ۱۰ رشته و بیش از ۳۰ کشور اسلامی از برنامه های این جشنواره است.