اسحاق جهانگیری در نقد اظهارات محمدباقر قالیباف گفت: معتقدم این سوال از جهات مختلف مهم بود که به خوبی به آن پرداخته نشد.
وی با بیان اینکه توسعه علم کشور دو کانون اساسی دارد که رکن اصلی آن آموزش وپروش است بیان داشت: معتقدم باید به مسائل آموزش و پرورش، سند تحول آموزش و پرورش و همچنین معیشت فرهنگیان به خوبی توجه شود.
فرهنگیان تاثیرگذارترین قشر جامعه هستند
جهانگیری با بیان اینکه فرهنگیان تاثیرگذارترین قشر جامعه کشور هستند، اظهار داشت: خوشبختانه در دولت یازدهم علیرغم تمامی محدودیتهایی که وجود داشت دریافتی حقوق فرهنگیان از متوسط یک میلیون و 250 هزار تومان به دو میلیون و 850 هزار تومان رسید، لذا بنده اینجا اقرار میکنم که وضع معیشت فرهنگیان مناسب نیست که نیاز است کار جدیتری در این رابطه صورت پذیرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دانشگاهها بسیار مهم هستند، تاکید کرد: دانشگاه باید در یک محیط امن فعالیت کند و باید به دانشجویان توجه لازم صورت پذیرد لذا توسعه علم و فناوری متکی به دانشگاهها است و باید نشاط و امید در دانشگاهها حاکم شود تا اینکه استاد بتواند با فراغ بال به ماموریت خود بپردازد لذا ما توانستیم در دولت یازدهم دانشگاهها را به مراکز صنعتی کشور متصل کنیم.
جهانگیری با اشاره به بخش دیگری از اظهارات محمدباقر قالیباف گفت: بنده علاقهای نداشتم این موضوع را در این مناظره مطرح کنم اما بنده تا روز چهارشنبه که جلسه هیات دولت بود فکر میکردم وزیر دیگری این مسئله مذکور برایش حادث شده باشد، لذا در روز چهارشنبه معلوم شد که این حادثه برای وزیر آموزش و پرورش اتفاق افتاده است.
وی خطاب به مردم گفت: مردم شما مظلومیت دولت را ببینید. چرا که یک دفعه گفته میشود در خانه یک وزیری کالای قاچاق کشف شده است.در این رابطه باید بگویم وزیر مذکور دختری با مدرک فوقلیسانس دارد که بیکار بوده و کار شرافتمندانهای انتخاب کرده و 200 میلیون تومان کالای لباس به کشور از گمرک وارد کرده است؛ همچنین باید بگویم وی تمام تعرفههای قانونی واردات خود را پرداخت کرده اما یکباره کلانتری و دادگاه به سراغ وی میروند و او را دستگیر میکنند تا اینکه این مسئله موضوع مصاحبه معاون اول قوه قضاییه و همچنین موضوع مصاحبه کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری میشود، لذا در حال حاضر این وضعیت ماست.
جهانگیری در ادامه افزود: انتقاد یکی از نعمت های بزرگی است که خداوند به مسئولین مختلف می دهد و هرکس درب انتقاد به روی دستگاهش را ببندد از یک نعمت بزرگ که عده ای با دلسوزی می خواهند برای اصلاح امور قدمی را بردارند بی بهره می ماند ، لذا همه مکلف به این هستیم که از انتقاد سازنده استقبال کنیم.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم در این زمینه کارهای بسیار بزرگی را انجام داد گفت: ما خانه احزاب که بسته شده بود را احیا کردیم چرا که احزاب یکی از مراکزی هستند که نقد می کنند.
این کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: به 8 هزار سازمان مردم نهاد در دولت یازدهم مجوز دادیم و از آزادی مطبوعات به طور کامل دفاع کردیم و هر میزانی که مجوز برای تاسیس مطبوعات خواسته شد در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز داده شد.
جهانگیری با بیان اینکه از فضای مجازی با تمام قدرت دفاع کردیم افزود: جلوی همه قدرت هایی که می خواستند شبکه های اجتماعی را فیلتر کنند ایستادیم و هزینه آن را پرداخت کردیم.
وی ادامه داد: قانون دسترسی آزاد به اطلاعات که در دولت های گذشته تصویب شده بود در این دولت آیین نامه اش ابلاغ شد لذا ما به عنوان دولت از هر نقدی استقبال کردیم ولی آقای میرسلیم مشکلی که وجود دارد این است که بخشی از جامعه با دولتی که با رای مردم سر کار آمده مخالفند و متاسفانه این مخالفتشان به شکل نهادینه در فضای مجازی به تخریب دولت می پردازد و هیچکس هم به آن ها معترض نمی شود.
جهانگیری به عنوان منتقد بعدی به سخنان رئیسی واکنش نشان داد و گفت: مردم به طور کامل در جریان هستند که وقتی دولت یازدهم سر کار آمد وضع کشور چطور بود و مردم برای تهیه دارو و شیر خشک چه میکردند و وضع کشور چطور بود.
برجام، یکی از مهمترین موفقیتهای تاریخ ما است
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عملکرد دولت را در همه زمینهها موفقیت آمیز خواند و بیان داشت: ممکن است نواقصی داشته باشیم ولی یکی از مهمترین موفقیتهای تاریخ ما بدون تردید برجام است و به همه اهداف خود رسیده است.
جهانگیری با تاکید بر اینکه ما حق هستهای را به اثبات رسانده و تحریمهای ظالمانه را برداشتهایم، اظهار داشت: اگر برجام به توافق نمیرسید قدرتهای استکباری میخواستند همان کارهای قبلی را ادامه دهند و در آن صورت صادرات نفت ما متوقف میشد به طوری که همه مردم باید وضع نابسامانی را از نظر اقتصادی تجربه میکردند.
نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه توفیق برجام این بود که امروز میگوییم کشور در حال توسعه است و الان 2.5 میلیون بشکه نفت صادر میکنیم، گفت: ما صادرات پتروشیمی را 30 درصد افزایش دادیم و تمام بیمههای کشتیها را برطرف کردیم و امروز کشتیها به سمت ایران کالا میآورند.
وی افزود: دهها میلیارد دلار منابع نفتی که فروخته بودیم و مسدود شده بود آزاد شد بنابراین برجام توفیق بزرگی بود اگر چه به بدعهدی آمریکاییها هم ایمان داریم.
با پایان
یافتن سخنان منتقدین نسبت به اظهارات رئیسی، وی به منظور پاسخ به انتقادات
آنها با اشاره به دورانی که روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود گفت: آن
موقع بنده در مورد مسائل NPT گفتم که آقای روحانی گزارشهایی به ما رسیده!
آیا شما در جریان قضیه هستید و آقای روحانی گفت الان فرصت نیست و بعدا در
فرصتی مناسب صحبت میکنیم.
امروز با برجام عکس یادگاری میگیرند
جهانگیری در پاسخ به نقد سایر نامزدها با اشاره به اینکه در یک طرف جریانی قرار دارد که میخواهد با بگم بگمها ناپختگی خود را در سیاست خارجی و داخلی پنهان کند، گفت: امروز ممکن است شرایط دیگری فراهم کنند. لذا در همین بیلبوردها برای خالی کردن دل ظریف و یارانش چه تهمتهایی زده نشد اما امروز با برجام عکس یادگاری میگیرند.
وی با اشاره به اینکه این نوع نگرش تحقیرکننده است و در دنیا آثار به جا خواهد گذاشت، ادامه داد: بنده سالهای سرد و گرم حوزه اقتصاد را چشیدهام. به طوری که توانستیم ماشین اقتصاد را از دره خارج کنیم و در مسیر توسعه قرار دهیم.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه باید از همه ظرفیتهای جامعه اعم از زنان، مردان، جوانان و بازنشستگان استفاده کنیم، خاطر نشان کرد: ما فرزندان انقلابیم و پیگیر آرمانهای انقلاب هستیم.
برای حل بحران باید بین بزرگان نظام اعتمادسازی کرد
جهانگیری با اشاره به اینکه با استفاده از همه ظرفیتهای کشور میتوان کاری کرد که سایه شوم جنگ را از منطقه دور کنیم، گفت: من جهادگر هستم به طوری که رهبر انقلاب در جلسهای فرمودند جهانگیری چپ بود و حالا اصلاحطلب است. باید با استفاده از همه ظرفیتهای مدلی را طراحی کنیم که آینده کشور مطمئن باشد. ما میتوانیم با تفاهم و گفتگوی ملی تمام مسائل را حل کنیم. روش بنده برای حل بحران اعتمادسازی بین بزرگان نظام است.
در بخش دوم مناظرات جهانگیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه دولت شما در استفاده از ظرفیتهای فرهنگی، هنری، سینمایی کشور برای تحقق گفتمان امام و انقلاب و حفظ ارزشهای اسلامی – ایرانی چیستگفت: فرهنگ ایرانی – اسلامی سهم بسیار مهمی در اقتدار ملی کشور دارد و ما با قدرت فرهنگیمان قادر هستیم بسیاری از مسائلی که وجود دارد را حل کنیم.
وی افزود: خوشبختانه هنرمندان کشور در تولیدات هنری که منطبق با مسائل انقلابی و اسلامی ایران بود گامهای بلندی را برداشتند. ما باید به هنرمندانمان آزادی عمل بیشتری دهیم و آنها نباید نسبت به کارهای هنری که در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران انجام میدهند با محدودیت روبرو شوند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: از هیچکس پذیرفته نیست که هنرمندی همه مراحل قانونی برای برگزاری کنسرت اش را طی کند و به هنگام اجرای آن مقامی مانع کار او شود.
جهانگیری با بیان اینکه دیگر پذیرفته نیست که کسی خود را بالاتر از قانون بداند گفت: در کشور باید قانون مبنای کار باشد .
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت به طور جدی خود را مقید میداند که تمام ظرفیت خود را به کار گیرد که هنرمندان ، نویسندگان و همه صاحبان اندیشه در بخشهای مختلف فرهنگی بتوانند فعالیت خود را انجام دهند .
وی تاکید کرد: طرح تحول نظام آموزشی جایی که مبنا و نقطه آغاز فعالیتهای فرهنگی کشور است در دولت آینده مورد توجه جدی خواهد بود.
جهانگیری گفت: دانشگاهها به عنوان پایگاه تولید علم و اندیشه و فناوری که مهمترین بخش برای توسعه کشور دارند و مدیران آینده کشور هم از آنجا بیرون میآیند باید از آزادی عمل در انجام امور خودشان برخوردار باشند.