رئیس فرهنگستان علوم گفت: باید در آموزش و پرورش اصلاحاتی داشته باشیم و نحوه پذیرش تحصیلات تغییر کند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم کشور در دومین همایش ملی آموزش عالی که صبح امروز در تالارعلامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، عنوان کرد: در دانشگاه مشکلات بسیاری داریم که اگر حل نشود کار کشور به مشکل برمی خورد همچنین باید در آموزش و پرورش نیز اصلاحاتی انجام شود چرا که علم پژوهش و آینده کشور به این مسائل وابسته است.

وی ادامه داد: کار‌ها باید به اندازه و در جای خود انجام شود که این مسئله به معنی اعتدال در انجام امور است.

رئیس فرهنگستان علوم کشور تصریح کرد: دانشگاه به منزله مدرسه و پژوهشگاه است و از حدود ۴۰ سال پیش پژوهشگاه را در دانشگاه‌ها شروع کردیم، اما با آموزش تناسب نداشت دانشگاه ارگانیسمی است که اعضا باید متناسب با هم رشد کنند و هرکدام وظایف خود را انجام دهند.

وی افزود: هم علم عظمت دارد و با تکنولوژی آمیخته است ناگزیر باید آن را مورد توجه قرار دهیم و همواره برای پیشرفت آن تلاش کنیم چرا که اگر این علم پیشرفت نداشته باشد در جامعه موفقیتی حاصل نمی‌شود.

داوری اردکانی با اشاره به این که تعلیم و تربیت باید برای همه جامعه برقرار باشد، گفت: گاهی اندازه را در آموزش لحاظ نمی‌کنیم و این مسئله باعث صدمه زدن به روند تعلیم و تربیت می‌شود.

وی افزود: ساختارمدرسه باید تغییر یابد هرچند در این مسئله کوشش‌های بسیاری انجامشده، اما باید این روند تداوم داشته باشد و به اصلاح مسائل فکر کنیم.

رئیس فرهنگستان علوم تصریح کرد: دانش آموزان پس از مدت زمان زیادی که به روند آموزش نه چندان مناسب در مدارس پرداختند باید فعالیت هایشان را در کنکور محک بزنند که این مسئله تناسبی با اهداف آموزشی ندارد و به همین دلیل مدرسه و دانشگاه ملال آور می‌شود. 

وی عنوان کرد: نحوه پذیرش حتی در تحصلیات تکمیلی و دکتری از روند مناسبی برخوردار نیست و باید در این روند تغییراتی انجام شود.

وی داوری اردکانی بیان کرد: ملاک مکانیکی بدی در دانشگاه‌ها حاکم است و اساتید دانشگاه نمی‌توانند نسبت به یکدیگر ارزشیابی داشته باشند و برای ارتقای علمی نگارش مقاله‌ای و چاپ آن در یک مقاله علمی به منظره سند محسوب می‌شود.

داوری اردکانی یادآور شد: دانشگاه را باید از حالت اردوگاه مانند خارج کرده و شادابی را در این مکان آموزشی حاکم کنیم که به دنبال این مساله مدارس نیز باید از محیطی شاد برای دانش آموزان برخوردار باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۶
راست میگه وقتی استاد دوست داره دانشجویش کنار خودش باشد. در دکتری در کلاس توان علمیش رو سنجش کرده چه نیازی داره به زور برای دواطلبان دکتر زبان بیگانه انگلیسی معیار گزینه قبولی در دکتری قرار دهند مگه از لحاظ علمی ایران به غرب وابسته هست باید بدونه از زبان بیگانه حتما یاد بگیره .
آخرین اخبار