مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: تاکنون هشتصد و چهارده تن خرمای پیارم از هرمزگان صادر شده ، که پنج درصد بیشتر از پارسال است.

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از بندرعباس،مسعود گرگیج مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: صادارت از ابتدای فصل برداشت ، از مهر ماه پارسال تاکنون آغاز شده است.

وی افزود: بازاریابی مناسب و کیفیت بسته بندی علت افزایش صادرات خرمای پیارم است .

گرگیج گفت: این میزان ده درصد از کل محصول برداشت شده است.

هرمزگان دو هزار هکتار نخلستان پیارم ، با تولید سالانه هشت هزار تن محصول دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: خرمای پیارم که به استان های دیگر کشور فرستاده می شود نیز ، علاوه بر مصرف داخلی، بسته بندی و به خارج از کشور صادر می شود.

پیارم هرمزگان به امارات متحده عربی، ایتالیا ، اسپانیا ، فرانسه ، استرالیا ، روسیه ، ارمنستان ، تاجکستان و آسیای مرکزی صادرمی شود .

شهرستان حاجی آباد در شمال هرمزگان با داشتن آب و هوای گرم و خشک ، تنها منطقه کشت پیارم در ایران و هرمزگان است .

خرمای پیارم که به خرمای شکلاتی معروف است به علت خشک بودن و قابلیت نگهداری طولانی ، مرغوبترین خرماب جهان است که طرفداران زیادی در بازارهای داخلی و خارجی دارد .

این خرما دارای ویتامین ب یک، ب دو ،مواد معدنی ، فسفات ، پتاسیم ، کلسیم و منیزیم است و هر صد گرم آن دارای پنج میلی گرم آهن است .

هر کیلو خرمای درجه یک پیارم دربازار بین 20 تا 25 هزار تومان به فروش می رسد .

در هرمزگان پنجاه رقم خرما تولید می شود که ده نوع مُرداسنگ ، زرد ، مُضافتی ، کَریته ، خَنیزی ، آل مهتری ، زَرک ، خاصویی ، هَلیلی و پیارم آن صادراتی است .

این استان با تولید سالانه 150 هزار تن خرما از 38 هزار هکتار ، مقام چهارم تولید و مقام سوم سطح زیر کشت را دارد .

برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز می شود و با برداشت پیارم در آبان پایان می یابد .

سرانه مصرف خرما در کشور دوازده کیلوگرم ، در هرمزگان چهارده و در جهان ده کیلوگرم است .

انتهای پیام/ع


برچسب ها: خرما ، کشاورزی ، پیارم ، صادرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.