به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس،پنجشنبه بازار یکی از مکان های عرضه ذوق و استعداد هرمزگانی ها در قالب صنایع دستی به گردشگران و علاقه مندان در قلب شهر میناب است.
در این بازار سنتی به عنوان موزهای از فرهنگ و هنر با قدمت تاریخی و کهن می توان رنگ و هنر الهام گرفته از فرهنگ و نوع زندگی مردم این خطه را مشاهده کرد.
محسن ضیایی مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان گفت : پنجشنبه بازار میناب که در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده، محل عرضه صنایع دستی و تولیدات سنتی و خانگی بوده و انواع حصیر بافی، ظروف حصیری ،سفال، لوازم دوخت لباس، برقع، ماهی و انواع مواد غذایی است.
وی کَندوره، اُرنی، جِلویل، شلوار و بُرقع را از جمله پوشش متداول بانوان هرمزگانی معرفی می کند که در طراحی آن ها از نقش و نگارهای طبیعت تا امواج زیبای دریا و شاخ و برگ درختان به کار رفته است.
مواد اولیه حصیر بافی به عنوان رایج ترین و معمول ترین صنعت دستی از برگ درخت خرما تامین می شود.
از محصولات حصیری می توان به سجاده حصیری، بادبزن، سبد نگهداری لباس، نوعی زیرانداز به نام "تک" ، درپوش کوزه، گلدان حصیری، ظرف میوه، ظرف نگهداری نان نام برد.
مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان افزود : بیش از 64 هزار در زمینه صنایع دستی هرمزگان فعال اند که بانوان جمع کثیری را ازین تعداد را به خود اختصاص داده اند.
این بازار هر سال به عنوان یکی از مقاصد گردشگری پذیرای مسافران وگردشگران نوروزی علاقمند به بازدید از سبک بازار، صنایع دستی و همچنین تهیه سوغات است.
انتهای پیام/ز