دبیر کمیسیون مستقل انتخابات می گوید که این اداره توان استفاده همه جانبه از تکنالوژی جدید را در انتخابات دارد و انتخابات پارلمانی را با استفاده از همین روش برگزار می کند.

انتخابات آینده پارلمانی الکترونیکی برگزار می شودبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، پیش از این یک هیاتی متشکل از سه کارشناس بین المللی و یک کارشناس داخلی که شرایط برگزاری انتخابات با استفاده از شیوه الکترونیکی را بررسی کرده گفته بود که کمیسیون انتخابات در برخی موارد توان استفاده از تکنالوژی را در انتخابات آینده دارد ولی در برخی موارد ندارد.

اما، امام محمد وریماچ دبیرکمیسیون انتخابات که امروز سه شنبه (۱۲ ثور) در مجلس سنا صحبت می کرد، گفت: "این کمیسیون پس از بررسی استفاده از تکنالوژی جدید در انتخابات به این نتیجه رسیده که توانایی استفاده همه جانبه آن را دارد و انتخابات آینده پارلمانی را به شکل الکترونیکی برگزار می کند".

آقای وریماچ افزود که گزارش مکمل بررسی های خود را روز گذشته با حکومت شریک ساخته و حکومت برای خریداری وسایل الکترونیکی و تامین بودجه انتخابات در جریان قرار گرفته است.

او گفت که قرار است رییس جمهور غنی بحث الکترونیکی سازی انتخابات را در آینده نزدیک، پس از بحث های لازم با تمامی نهادهای مربوط به انتخابات، شخصاً با مردم افغانستان شریک سازد.

دبیر کمیسیون انتخابات تاکید ورزید که این کمیسیون به خاطری از تکنالوژی جدید در انتخابات کار می گیرد که ۲۲ میلیون کارت رای دهی توزیع شده و کمیسیون تعهد دارد که مشکلات گذشته انتخاباتی دیگر تکرار نشود.

به گفته وی، با استفاده از تکنالوژی جدید، رای دهندگان بایمتریک می شوند و نمی توانند بیشتر از یک بار رای دهند و این زمینه تقلب را در انتخابات به شکل قابل ملاحظه کاهش می دهد.

در صورتی که انتخابات الکترونیکی برگزار شود، اول رای دهندگان با اخذ اثر انگشت ثبت می شوند، بعد در روز انتخابات با استفاده از وسایل الکترونیکی اثر انگشت اش دیده می شود و اجازه رای دادن کسب می کند و بعد هم با استفاده از کمپیوتر به کاندید مورد نظر خود رای می دهد و در اخیر نیز رسیدی را دریافت می کند که نشان می دهد به کدام نامزد رای داده است.

اگر این طرح مورد قبول حکومت قرار گیرد، برنامه آگاهی دهی عامه، تعلیم کارمندان و استفاده از تکنالوژی به شکل امتحانی در ولایات از سوی کمیسیون انتخابات آغاز خواهد شد.

امام محمد وریماچ در مورد مشخص شدن تاریخ انتخابات آینده پارلمانی گفت که اول باید طرحی را که کمیسیون پیشنهاد کرده به نتیجه برسد، بعد وسایل لازم خریداری شود که این پروسه اندکی زمانگیر است؛ سپس زمان برگزاری انتخابات مشخص خواهد شد.

آقای وریماچ در مورد طرح کوچک ساختن حوزه‌های انتخاباتی نیز گفت که این طرح نیز قبلاً ترتیب و به کابینه پیشنهاد شده است. به گفته او، اگر این طرح از سوی کابینه تایید شود، ۲۲ ولایت که بیشتر از ۵ تا ۶ نماینده در مجلس دارند به حالت خود باقی می مانند و سایر ولایت ها بر اساس نفوس به حوزات کوچکتر از سه تا پنج حوزه، تقسیم خواهند شد.

او در مورد کارمندان تخنیکی کمیسیون انتخابات نیز گفت که در بحران انتخابات قبلی ۹۰۰ کارمند تخنیکی از دست رفته است و ۳۰۰ کارمند باقی مانده اند و کمیسیون انتخابات هم اکنون در حال ارزیابی سوانح و جذب دوباره کارمندان تخنیکی می باشد.

دبیر کمیسیون انتخابات، نبود امنیت را از چالش بزرگ فرا راه برگزاری انتخابات آینده اعلام کرد و گفت که دولت روی این موضوع فکر می کند و تدویر انتخابات به شکل زون وار یکی از راه حل‌های پیشنهادی است.

این درحالی است که برخی از آگاهان می گویند که برگزاری انتخابات سرتاسری بدون تامین امنیت ولسوالی ها و مناطق دور افتاده کشور ممکن نیست و دولت در این راستا کوتاهی کرده است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.