سلامت روان یکی از فاکتورهای بسیار مهم در حوزه اقتصاد است و برای پیشرفت اقتصادی باید در حوزه سلامت روان سرمایه‌گذاری کرد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ،احمد حاجبی مدیرکل دفتر سلامت و روان وزارت بهداشت در آیین افتتاحیه نخستین کنگره بین‌المللی اعتیاد و رفتارهای پرخطر که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار شد،گفت: با توجه به اینکه تمرکز امسال شعار هفته سلامت روی سلامت روان و به صورت خاص افسردگی بود، این موضوع با عنوان کنگره اعتیاد ارتباط مستقیمی دارد.
 
وی افسردگی را یک بحران جهانی دانست و افزود: تعداد افراد مبتلا به افسردگی در طول 23 سال در جهان تقریبا 50 درصد افزایش داشته‌اند و در سال 2300 این تعداد به 615 میلیون نفر رسیده است.

مدیرکل دفتر سلامت و روان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: در کشور ما بار ناشی از اختلالات روانی 16 درصد کل را به خود اختصاص داده در حالی که سهم بودجه‌هایی که برای این موضوع در نظر گرفته می‌شود بسیار کمتر است.

حاجبی خاطرنشان کرد: آنچه که در حوزه سلامت روان هزینه می‌شود، در واقع به عنوان هزینه مطرح نیست بلکه یک سرمایه‌گذاری بسیار خوب و پردرآمد است.

وی با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی، بهداشت روان را تنها در حوزه سلامت نگاه نمی‌کند، گفت: سلامت روان یکی از فاکتورهای بسیار مهم در حوزه اقتصاد است و دنیا در حال رسیدن به این باور است که برای پیشرفت اقتصادی باید در حوزه سلامت روان سرمایه‌گذاری کرد.

مدیرکل دفتر سلامت و روان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی در سال 2017 از افسردگی به عنوان یک بحران جهانی یاد کرده، گفت: افسردگی نه تنها بحران جهانی است بلکه یک بار پنهانی را در جامعه به خود اختصاص داده که اگر به آن توجه نکنیم، روز به روز بر آن افزوده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در کشور ما هم به ازای هر 10 نفری که مبتلا به اختلالات روان پزشکی هستند، سه و نیم نفر از خدمات درمان بهره‌گیری می‌کنند و  این نشان می‌دهد که 65 درصد افراد مبتلا به این بیماری خدمات درمانی نمی‌گیرند.

حاجبی با بیان این مطلب که در برخی از کشورها از هر 10 نفر مبتلا به افسردگی، تنها یک نفر هست که درمان مناسب دریافت می‌کند، گفت: در کشور ما طبق آخرین پیمایش صورت گرفته، شیب افسردگی حدود 12 درصد است.

وی با تاکید بر اینکه شانس دریافت خدمات در مبتلایان به انواع خفیف و شایع‌تر بیماری حتی کمتر از انواع شدید آن است، تصریح کرد: یکی از مهمترین شاخص‌هایی که ما نیاز داریم به آن بپردازیم و می‌تواند به عنوان یک مشکل پایه‌ای در کل دنیا و کشور ما مطرح باشد، سواد سلامت است.

مدیرکل دفتر سلامت و روان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: انگ استفاده از داروهای روانپزشکی یکی از مهمترین سدهایی است که در پیش روی مصرف دارو توسط افراد قرار دارد.

حاجبی خاطرنشان کرد: باورهای نادرست و نبود آگاهی و دانش کار درمان را بسیار سخت می‌کند و همین موضوع سبب می‌شود که کار درمان با کندی بسیاری حرکت کند.

وی یکی از عوارض مهم افسردگی را خودکشی دانست و گفت: بر اساس گزارش 2015 سازمان جهانی بهداشت، به طور متوسط در هر سال یک میلیون نفر در دنیا به علت اقدام به خودکشی فوت می‌کنند و این عدد از آمار جنگ‌ها در کل دنیا بیشتر است.

مدیرکل دفتر سلامت و روان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: شواهد نشان می‌دهند که بین 85 تا 100 درصد افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند، با یک عامل روانشناختی و افسردگی همراه بوده‌اند.

حاجبی با بیان این مطلب که اگر به این موضوع به درستی پرداخت نشود، افسردگی به یک بحران عمیق تبدیل می‌شود، گفت: در ساده‌ترین شکل ما باید علائم و نشانه‌های افسردگی را به عموم جامعه بشناسانیم.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/پ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.