مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی گفت: دو درصد جمعیت استان عشایر بوده و تنها با داشتن 20 درصد دام استان، 20 درصد مواد پروتئینی استان را تولید می کنند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛آل هاشم با بیان اینکه عشایر در دوران گذشته در صیانت از مرزها به عنوان مرزبانان کشور محسوب می‌شدند و در دوران انقلاب و هشت سال دفاع مقدس نیز از نقش قابل توجهی برخوردار بوده‌اند، گفت: در زندگی عشایر ذره‌ای اسراف و زیاده روی وجود ندارد و در اوج صفا و صمیمیت به تولید مشغول هستند.  
 
مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی ادامه داد: از 2.4 میلیون هکتار اراضی استان یک میلیون هکتار در اختیار عشایر استان است که بکرترین و از نوع درجه یک بوده و عشایر از آنها به عنوان سرمایه های ملی حفاظت می‌کنند.  
 
وی با بیان اینکه هر یک از اقدام ها و آداب و رسوم عشایر جزو آیین و سنن استان بوده، اضافه کرد: خوشبختانه در قانون بودجه در چند سال گذشته توجه ویژه به جامعه عشایری اتفاق افتاده، به طوری که 17 مورد در برنامه ششم و همچنین قانون بودجه سال 96 در راستای ارایه تسهیلات و خدمات به جامعه عشایری پیش بینی شده که یکی از وقایع مهم در خصوص جامعه عشایری است.   
 
آل هاشم در ادامه یکی از مشکلات جامعه عشایری را حل مشکل حقوق و عرفی  عشایر از پایاب سد خداآفرین عنوان و اضافه کرد: همچنین حوزه گردشگری عشایر مستعد ارایه خدمات بوده و نیازمند حمایت های بیشتر است.   
 
وی با اشاره به لزوم ایجاد موزه عشایر در تبریز و شهرستان های عشایر نشین، ادامه داد: همچنین با توجه به نزدیک شدن به تبریز 2018  ایجاد کمپ های گردشگری عشایری در تبریز در راستای عرضه توانمندی های عشایر می تواند نقش خوبی را ایفا کند.
 
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی، همچنین با اشاره به مطالبه عشایر برای بهره مندی از انرژی های پاک در زمان ییلاق، گفت: با توجه به حضور پنج ماهه عشایر در ییلاق ها می توانند از پنل های آفتابی و انرژی پاک استفاده کنند؛ در این راستا نیازمند همکاری هستیم.
 
 
انتهای پیام/ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار