هیچ جراحی نباید هر فرد مراجعه‌کننده برای زیبایی را بدون در نظر گرفتن اصول زیبایی‌شناسی تحت عمل جراحی قرار دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، داستان عمل زیبایی بینی بویژه در خانم‌های جوان، قصه تکراری و نخ‌نمایی شده است. منظورم از نخ‌نما در مقایسه با کارهای زیبایی جدیدی است که طی دهه اخیر بسیار مد شده است؛ کارهایی مثل تزریق ژل، بوتاکس، انواع لیزر، جراحی‌های غیرتهاجمی و...

با این حال همچنان عمل زیبایی بینی در صف مقدم جراحی‌های زیبایی، ذهن بسیاری را حتی از دوران نوجوانی و پیش از رسیدن به سن و شرایط فیزیکی مناسب برای انجام این نوع جراحی درگیر می‌کند. در حالی که در بسیاری موارد واقعا به انجام این نوع عمل جراحی نیازی نیست یا حتی انجام آن شخص را با عوارض جبران‌ناپذیری از حیث سلامت مواجه می‌کند.

به همین دلیل پای صحبت دکتر محسن نراقی، رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی، عضو آکادمی جراحان زیبایی آمریکا و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نشستیم که از آن دست جراحان پلاستیک است که اعتقاد دارد اگر انتخاب صحیح بیمار در انجام جراحی زیبایی صورت نگیرد تا آخر عمر، فرد دچار مشکل خواهد بود. مروری بر این گزارش نه‌تنها به تصمیم‌گیری درست برای دست یافتن به بهترین نتیجه از انجام عمل زیبایی بینی کمک می‌کند، بلکه شاید تلنگری باشد بر پزشکانی که با دلسوزی کمتری مراجعه‌کنندگان‌شان را زیر تیغ جراحی‌های زیبایی می‌برند.

با جراحی بینی، زیباتر نمی‌شوید

بخشی از مسئولیت انتخاب درست بیمار با پزشک است. یعنی هر فردی که برای زیبایی مراجعه می‌کند از سوی پزشک متخصص بررسی می‌شود تا معلوم شود این فرد کاندیدای جراحی است یا نه؟

هیچ جراحی نباید هر فرد مراجعه‌کننده برای زیبایی را بدون در نظر گرفتن اصول زیبایی‌شناسی تحت عمل جراحی قرار دهد. یعنی باید ببینیم این عمل جراحی به فرد کمک می‌کند یا نه. آیا واقعا فرد با این عمل زیباتر می‌شود. آیا درخواستی که دارد منطقی است. مسلما نباید فردی را که بینی‌اش اصلا بزرگ نیست و می‌گوید می‌خواهم بینی‌ام کوچک شود، عمل کرد.

همچنین کسی را که مشکل اصلی زیبایی صورتش عقب بودن زیاد چانه است ولی فکر می‌کند بینی‌اش اشکال دارد را نباید تحت عمل جراحی بینی قرار داد، چون اشکال اصلی زیبایی صورتش که همان چانه است، همچنان باقی است و ممکن است نمایان‌تر نیز بشود.

لزومی به عمل‌های متعدد نیست

انجام جراحی‌های متعدد روی یک ناحیه مثل صورت، هم ریسک جراحی را بالا می‌برد و هم نتیجه نهایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در مواردی که بیمار چند درخواست جراحی زیبایی دارد بهتر است ابتدا پزشک متخصص، آنالیز دقیق زیبایی‌شناسی در مورد وی انجام دهد و براساس آن ابتدا از اولویت جراحی اول شروع شود. در بسیاری موارد، پس از اصلاح مهم‌ترین مشکل، اجزای صورت آنچنان با هم هماهنگی پیدا می‌کنند که دیگر لزومی به انجام عمل‌های متعدد نیست.

نیمی از متقاضیان به عمل زیبایی نیاز ندارند

جالب است بدانید بیش از ۵۰ درصد از متقاضیان جراحی بینی به این جراحی نیاز ندارند . ‌ در افرادی که خود تصور می‌کنند بینی‌شان دچار اشکال است، بینی‌شان در تناسب قابل قبولی با اجزای دیگر صورت قرار دارد و اگر نقصانی هم در زیبایی صورت شان باشد بینی در این میان گناهکار نیست و نباید آن را به تیغ جراحی سپرد. چنین افرادی در صورت جراحی، به احتمال زیاد، زیبایی نسبی قبل از عمل خویش را از دست خواهند داد.

تحت تاثیر دیگران نباشید

‌در گروهی از متقاضیان نیز بینی ایرادهایی جزئی دارد، اما خود این عده مشکلی با آن ندارند و اساسا تا پیش از آن که اطرافیانشان به این موضوع اشاره کنند، هرگز سودای جراحی بینی نداشته‌اند و اصرار و القای مداوم اطرافیان آنها را به تخت جراحی نزدیک‌تر می‌کند.‌در عده‌ای نیز، به سبب ساختار خاص بینی به محض جراحی و دست‌خوردگی، احتمال بروز مشکلات تنفسی به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد. در مورد این افراد، به سبب ریسک بالای تنگ شدن مجاری تنفسی و مشکلات دیگر، انجام جراحی به صلاح نیست.

بینی سفارشی ، رویایی بیش نیست

در متقاضیانی که شخصیت‌های ایده‌آل طلب دارند یا به تعبیر دیگر، توقع یک صورت تمام و کمال و بی‌نقص دارند یا می‌خواهند بینی‌شان به شکل بینی فلان هنرپیشه تغییر شکل پیدا کند، جراحی قطعا به صلاح نیست. جراحی بینی، امری سفارشی نیست که بیمار سفارش یک مدل مشخص را به پزشک بدهد و بعد از عمل آن را تحویل بگیرد. در این دسته افراد باید با مشاوره‌های روان‌شناختی تصور ذهنی و توقعات فرد را از خود اصلاح کرد.‌ افرادی که به صورتی کاملا هیجانی و تحت تأثیر مد و القائات جامعه ناگهان و بسرعت تصمیم به انجام جراحی می‌گیرند معمولا بعد از عمل، به همان سرعت از کرده خود پشیمان می‌شوند.

بینی زیبا در چهره ای نازیبا

‌برخی متقاضیان نیز دچار نقصان در زیبایی هستند، اما بررسی و معاینه جراح آشکار می‌کند علت عمده این نقصان، عضو یا اجزایی غیر از بینی است و به واقع شاید بینی کمترین نقش را در کمبود زیبایی نسبی این افراد داشته باشد.

‌ نوع بافت بینی هم در تصمیم جراحی موثر است. گروهی از متقاضیان دارای پوست بینی خیلی نازک یا خیلی ضخیم هستند. این عده نیز برای جراحی مناسب نیستند، چراکه به سبب جنس پوست خود، تبعات منفی در نتیجه جراحی پدید خواهد آمد.

همیشه به تیغ جراحی نیاز نیست

ابتدا باید فرد مراجعه‌کننده برای جراحی بینی از نظر زیبایی مورد آنالیز قرار بگیرد و بعد به وی پیشنهاد شود چه کارهایی ممکن است چهره‌اش را زیباتر کند. چه بسا حتی تزریق ساده یک فیلر برای فرد موثرتر از جراحی باشد و انجام یک روش غیرجراحی، زیبایی بیشتری را برای وی به ارمغان آورد. جراح پلاستیک باید دلسوز باشد تا با مشاوره و راهنمایی صحیح بتواند بیمارانی را که به جراحی نیاز ندارند از جراحی غیرضروری نجات دهد یا جایگزین‌های بهتر را پیشنهاد کند. این دقت موجب می‌شود بیماران به جراح اعتماد کنند و از عوارض ناخواسته جراحی‌های غیرضروری اجتناب شود.
منبع: جام جم آنلاین
انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Canada
حسین
۲۰:۰۷ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
با جراحی زیبا که میشن! یارو بنده خدا دماغش نافرم بدشکله! میاد عمل میکنه قیافش از این رو به اون رو میشه!
جراحی زیبایی به خودی خود بد نیست . ولی اگه افراطی بشه بده ! طرف دماغش معمولیه خوبه میزنه عمل میکنه بجای اینکه قشنگ بشه گند زده میشه تو صورتش!
یکی دماغ کوفته ای داره با صورتش میخوره! میره نقلی میکنه زار میزنه تو قیافش!
یکی هم دماغش استخونی با صورت استخونی و بزرگ میره سربالا کوچیک میکنه قیافه اشو میترکونه!!
بعضی ها هم دماغشون خوبه میرن دماغو میدن بالا! حال ادم بهم میخوره کل دماغش از 200 متری معلوم میشه! لامصبا رهم به قیافه قشنگی که خدا داده بهتون بکنید! رحم نمیکنید حداقل به ما رحم کنید اعصابمون به هم نریزه دستی دستی قیافه عین دسته گل رو میترکونید!