به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
زاهدان ، صالحی مجری طرح آبیاری با لوله به دشت سیستان در نشست خبری با اصحاب رسانه در شهرستان زابل با بیان این مطلب گفت: بهره وری بیشتر از آب و احیای کشاورزی در منطقه از جمله اهداف اصلی اجرای این طرح است.
صالحی افزود: فاز اول این طرح که شامل اجرای ایستگاه های پمپاژ اصلی، 17 ایستگاه پمپاژ ثانویه، اجرای خطوط اصلی بالغ بر 160 کیلومتر و همچنین بهره برداری 20 هزار هکتار از طرح تا پایان سال 96 انجام خواهد شد.
وی با اشاره به وجود 130هزار هکتار اراضی قابل کشت در دشت سیستان، گفت: این طرح بر روی این اراضی اجرا نمی شود بلکه این 46 هزار هکتار از 200 هزار هکتار از اراضی غیرزراعی این دشت انتخاب شده است و نسبت به اراضی کشاورزی مردم منطقه تملکی صورت نگرفته است.
مجری طرح آبیاری با لوله به دشت سیستان همچنین افزود: در حال حاضر 2 هزار و 940 نفر در این طرح مشغول بکارند که 74 درصد از آنان نیروهای بومی منطقه هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان هم در این نشست با اشاره به عوامل تلف شدن 75 درصدی آب در منطقه سیستان، گفت: دمای بالای هوا و تبخیر شدید آب، بسترسنتی رودخانه ها و انهار کشاورزی موجب می شود تا کشاورزان در فصول مختلف سال با مشکل مواجه شوند.
نجفی افزود: دریافت به موقع آب کشاورزی ، پایداری کشت ، تولید و اشتغال و مهاجرت نکردن بهره برداران و کشاورزان از جمله مزایای اجرای این طرح در شمال استان است.
وی همچنین به اشتغالزایی این طرح اشاره کرد و گفت: با ارزیابی های انجام شده پیش بینی می شود برای هر هکتار در این شبکه ی آبرسانی 2 تا 3 نفر مشغول بکار شوند.
همچنین در پایان این نشست خبرنگاران و اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان از روند اجرای این طرح بازدید کردند.
انتهای پیام/ع