به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
تبریز؛نجار در نشست ستاد بحران استان آذربایجان شرقی، در خصوص ارائه تسهیلات در راستای بازسازی مناطق سیلزده گفت: در خصوص آسیبهای منازل مسکونی روستایی و شهری، بر اساس دستورالعمل برای اماکن مسکونی روستایی تخریبشده 20 میلیون تومان وام و تسهیلات کمبهره در حدود 4 درصد و 5 میلیون تومان وام بلاعوض توسط دولت که بنیاد مسکن متولی این موضوع است اعلام و از سوی دولت مصوب خواهد شد.
وی همچنین ادامه داد: 2 میلیون تومان کمک معیشتی هم به همه کسانی که آسیب دیدهاند لحاظ و پرداخت خواهد شد و به عبارتی کمکهای بلاعوض چیزی در حدود 7 میلیون تومان خواهد شد.
وی افزود:تلاشمان بر این بوده تا جایی که مؤثر است افرادی که آسیبدیدهاند تأمین بدهیم و احیاناً باید جابهجایی واحدهای مسکونی که احتمال حوادث بعدی را دارد انجام دهیم.
نجار با بیان اینکه وقوع سیل در این منطقه حادثه ناگواری بود، اظهار داشت: اما تلاشهای استاندار و گروههای امدادرسانی و گروههای ملی و پیگیریهای رئیسجمهور قابل قدردانی است و انصافاً همه پایکار بودند و بهموقع انجام وظیفه کردند و همه تلاششان بر کم کردن خسارتهای جانی و مالی بود.
وی افزود: در روستایی وقتی که افرادی با تمام خانواده جان خود را از دست میدهند مصیبت بسیار بزرگ و عظیم است و جا دارد ضمن همدردی با این عزیزان از صبر و تحمل مردم و همکاری و مشارکت مردم بالاخص در روستای چنار تشکر و قدردانی داشته باشیم.
نجار گفت: برای اماکن مسکونی در شهرها نیز 30 میلیون تومان وام و تسهیلات کمبهره و همچنین 6 میلیون تومان وام بلاعوض توسط دولت کمک خواهد شد و علاوه بر اینها کمک 2 میلیون تومانی برای افراد آسیبدیده از نظر معیشتی پرداخت خواهد شد.
وی بیان کرد: در خصوص خسارتهای وارده بر زیرساختها باید برآوردهای دقیقی داشته باشند تا به دولت منعکس شده و در اولین فرصت در دولت مطرح و مصوب شده و قطعاً تأمین اعتبار خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت بحران حوادث کشور گفت: در بخش کشاورزی و دامی و همه زیرمجموعه آنها قانونگذار دو راهحل را مشخص کرده یکی صندوق توسعه بیمه کشاورزی بوده و راهحل دوم بند و تبصره 13 بوده که استمهال افراد وامگیرنده برای 3 سال است و سودش از طریق همان مواد 10 و 12 پرداخت میشود.
وی در ادامه با تأکید بر پاکسازی روستاهای آسیب دیده از سیلاب، بیان کرد: هرچه سریعتر روستاها باید پاکسازی شوند و این در روحیه ساکنان روستا بسیار مؤثر خواهد بود و همچنین لایروبی رودخانهها با توجه به سنگهای بزرگی که آب با خود آورده بسیار مهم است و اگر چنانچه سیل دیگری با همان دبی داشته باشیم با سنگهای موجود در مسیر رودخانه خسارت کمتر از الان نخواهد شد.
نجار تأکید کرد: دستگاههای امدادرسان در کمک به آن خانوادههایی که همهچیز خود را از دست دادهاند دریغ نکنند.