محوطه باستانی هفت هزار ساله سیلک در کاشان پنجم اردیبهشت ماه امسال میزبان «اپرای آخرین درخت فرش» است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،شاعر، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان این اپرا در آیین رونمایی از پوستر این اثر هنری و نشست خبری با خبرنگاران گفت:«اپرای آخرین درخت فرش» از پنجم تا 25 اردیبهشت به مدت 15 شب برای گردشگران و شهروندان کاشانی اجرامی‌شود.

سعید احمدیان،ظرفیت تاریخی و افسانه‌ای سیلک را یکی از دلایل برگزاری اپرا در این محوطه و دغدغه وی برای معرفی هرچه بهتر این اثر تاریخی چندهزار ساله به هموطنان و جهانیان تاکیدکرد و گفت: اپرای آخرین درخت فرش داستانی را روایت می کند که احترام به سنتها و تکریم از داشته‌های معنوی کشور ایران است.

وی افزود: این اپرا ارزشهایی را که در جامعه ایران اسلامی درحال فراموش شدن است به مخاطبان گوشزد می کند.

به‌گفته‌وی، 30 بازیگر، 25 موزیسین و 30 نفر پشت صحنه و در مجموع یکصد نفر در اجرای این کار فرهنگی هنری همکاری و شرکت دارند.

تهیه کننده و کارگردان«اپرای آخرین درخت فرش»، این اپرا را تلفیقی از پنج پرده تئاتر و موسیقی شکل‌گرفته بر پایه ادبیات کهن کشور ایران عنوان‌کرد و گفت: درخت در پوستر این اپرا نماد برکت در سرزمین پربرکت و نعمت ایران و برگرفته از فرش‌های درختی سجاده‌ماننداست که شکل درخت در فرش بافته‌می‌شود و ماسک نیز نماد تئاتر است.

احمدیان،با تاکید بر اینکه ایران دارای برکات و نعمات زیادی است و آیین‌های و سنت‌های نیاکان ما که متاسفانه در حال فراموشی می‌باشدمعرف این برکات است گفت:به‌طور کلی از نظر گرافیکی طراح پوستر سعی کرده نمادهایی از هنر فرش، تئاتر و موسیقی را در کار استفاده‌کند.

وی با اشاره به اینکه پیشرفت کشورهای چین و ژاپن ناشی از حفظ سنت‌های نیاکان آنها است گفت:فرش تنوع صحنه دارد و هنری با زیرمجموعه‌ها هنرها است که می‌تواند اپرا را به اپراهای استاندارد جهان نزدیک کند.

به‌گفته‌وی،این هنرمند تاکنون پنج اپرا با عناوین تراژدی سیامک بر اساس اشعار حکیم ابوالقاسم فردوسی، انسان و بهشت بر اساس داستان آدم و حوا، رستاخیز عاشورا در مورد عاشورا، اپرای فرش و افسانه بهار را اجراکرده‌است.

آهنگساز و سرپرست گروه موسیقی «اپرای آخرین درخت فرش» نیز در این نشست خبری گفت: موسیقی این اثر بر خلاف دیگر اپراهای رایج غرب بر اساس موسیقی ایران ساخته شده است.

مجید خلیق اظهار کرد: در اپرای آخرین درخت فرش، آوازها به صورت اپرای کلاسیک اجرانمی‌شود بلکه به صورت اپرای ایرانی به اجرا درخواهد آمد.

وی از ویلون، سنتور، نی، تنبک، سنج، دمام و دف را به عنوان برخی سازهای بهره گیری شده در این اپرای آخرین درخت فرش برشمرد.

شایان ذکر است آیین رونمایی از پوستر «اپرای آخرین درخت فرش» با حضور فرماندارکاشان، دکتر محمد مشهدی رییس مرکز کاشان شناسی دانشگاه کاشان،رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان، استاد سید اکبر حلی استادکار و معمار برجسته بناهای تاریخی،فعالان و علاقه‌مندان به هنر و ادبیات و فرهنگ برگزارشد.



انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.