رئیس مجلس سنا می‌گوید: به رسمیت شناختن خط دیورند توسط برخی حلقات، «حماقت و نافهمی» تلقی می‌شود.

به ‌رسمیت‌شناختن دیورند توسط برخی حلقات حماقت و از روی ناآگاهی استبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، فضل‌هادی مسلمیار، رئیس مجلس سنا در نشست امروز مجلس گفت: ساحات مربوط خط دیورند جز خاک افغانستان است و تنها ملت در این باره می‌تواند تصمیم گیرد.

به گفته او، برخی‌ها به خاطر شهرت‌طلبی و یاهم مزدوری به باداران شان با رسمیت شناختن خط دیورند خوش خدمتی می‌کند.

عبدالطیف پدرام، عضو مجلس نمایندگان و رئیس حزب موسوم به کنگره ملی روز گذشته در یک نشست خبری در کابل اعلام کرد که دیورند به عنوان مرز رسمی میان افغانستان و پاکستان را به رسمیت می‌شناسد و این موضوع پایان‌یافته است.

آقای پدرام افزود که دیورند مرز رسمی و بین المللی افغانستان و پاکستان است و هرگونه سر و صدا در باره دیورند مصرف داخلی دارد.

این اظهارات آقای پدرام واکنش‌های تند برخی از اعضای مجلس سنا را به همراه داشت. زلمی زابلی، عضو مجلس سنا در نشست امروز گفت که پدرام با سوء استفاده از آزادی بیان، آشکارا به پاکستانی جاسوسی و به مردم خیانت می‌کند.

از سوی دیگر برخی سناتوران از حکومت می‌خواهد تا فعالیت حزب کنگره ملی را منع کرده زیرا به گفته آنان، حزب کنگره ملی همواره بر ضد منافع ملی موضع‌گیری می‌کند.

جنجال‌ها بر سر رسمیت و عدم رسمیت خط دیورند پس از آن بالاگرفته است که شماری از رسانه‌های پاکستان گزارش‌هایی به نشر رساندند گویا عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دیورند را به عنوان مرز رسمی میان افغانستان و پاکستان پذیرفته است. این خبرها اما از سوی ریاست اجرایی تکذیب شده است.

آوا نوشت: خط مرزی در زمان حکمرانی امیر عبدالرحمن خان در افغانستان، طی معاهده‌ای با هند تحت استعمار بریتانیا تعیین شد؛ اما بعد از به وجود آمدن کشور پاکستان، حکومت وقت افغانستان، این خط را به رسمیت نشناخت و هنوز بین دو کشور بر سر این خط اختلافاتی وجود دارد که گاهی باعث بروز مشکلات جدی بین دو کشور گردیده‌است.

انتهای پیام/


برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.