به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ یک کارشناس ارشد تغذیه معتقد است، افراد برای پیشگیری از چاقی و سلامت جسم مجاز به مصرف دو مشت آجیل در هفته هستند.
سهیل عباسی گفت :با اشاره به افزایش مصرف تنقلات و شیرینی و آجیل در ایام نوروز، گفت: افراد برای پیشگیری از چاقی باید مراقبت ویژه ای در بحث تغذیه و رژیم غذایی خود داشته باشند.
عباسی آجیل های خام را سالم تر دانست و افزود: در مصرف این نوع آجیل ها هم نباید زیاده روی کرد و توصیه می شود افراد به اندازه دو مشت در هفته آجیل مصرف کنند.
این کارشناس ارشد تغذیه تصریح کرد: آجیل از کالری بالایی برخوردار است و مصرف آجیل های شور می تواند به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت و فشارخون خطرآفرین باشد.
عباسی افزود: همچنین افراد مبتلا به بیماری کلیوی باید در خصوص مصرف آجیل بسیار محتاط باشند، زیرا آجیل فسفر و پتاسیم بالایی دارد که می تواند برای بیماران کلیوی دردسرساز شود.
وی در ادامه بهترین نوع شیرینی را شیرینی های نخودی دانست و خاطرنشان کرد: این نوع شیرینی ها نیز به اندازه خود قند و چربی دارند و باید مصرف آنها هم با محدودیت صورت گیرد.
عباسی میوه ها را سالم ترین گزینه پذیرایی در میهمانی های نوروزی عنوان کرد و افزود: توصیه می شود افراد دو تا حداکثر چهار واحد میوه (هر واحد به اندازه یک سیب یا پرتقال) مصرف کنند.
وی با بیان اینکه عمده غذاهای میهمان پسند پرچرب و پرکالری هستند، گفت: افراد باید مراقب باشند که رژیم غذایی آنها به هم نریزد تا بعد از نوروز با چاقی و اضافه وزن مواجه نشوند.
عباسی توصیه کرد: افراد در نوروز پیش از خوردن هر چیز، پنج تا 10 ثانیه فکر کنند که آیا خوردن آن ماده غذایی به نفع آنهاست و اینکه بهتر است چه میزان از آن را مصرف کنند که دچار مشکل نشوند.
وی افزود: تجربه به ما ثابت کرده افراد در نوروز به طور معمول دو تا سه کیلوگرم اضافه وزن پیدا می کنند و قطعا رعایت موارد گفته شده می تواند تا حد زیادی از این امر پیشگیری کند.
این کارشناس ارشد تغذیه بر انجام ورزش در تعطیلات نوروز تاکید کرد و افزود: نیم ساعت تا 40 دقیقه پیاده روی می تواند در سوزاندن چربی های تجمعی بسیار مفید واقع شده و مانع از چاقی افراد در نوروز شود و این ورزش باید بگونه ای باشد که بدن گرگرفته شده و فرد به نفس نفس بیافتد.