به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در طب چینی غالباً شیر گاو، برای تقویت مزاج و شیر بز، برای درمان اختلالات معدی تجویز میشود.
در غرب هم شیر را برای مبتلایان به زخم معده تجویز میكنند.
شیر غذای مناسبی برای تسریع بهبودی دوران نقاهت و ضعف سالمندان است.
شیر حریف این نوع سرطان می شود
شیر و پوکی استخواندریافت كافی كلسیم برای بلوغ و ایجاد حداکثر تراكم استخوانی ضروری است.
هر چه تراكم استخوانی بیشتر باشد احتمال شكستگی استخوان كمتر میشود.
كلسیم موجود در فرآوردههای لبنی به آسانی جذب میشود و خطر بروز پوکی استخوان را در سالمندی كاهش میدهد.
شیر و نرمی استخوان در كودكان (ریكتز) دریافت ناكافی كلسیم در دوران كودكی باعث ایجاد ریكتز میگردد.
پرانتزی شدن پای كودك از علائم این بیماری است. از آنجا كه ویتامین D برای جذب كلسیم از روده ضروری است گاه كمبود این ویتامین نیز میتواند عامل ابتلا به ریكتز باشد.
شیر كامل علاوه بر كلسیم حاوی ویتامین D نیز هست، بنابراین مصرف منظم شیر برای كودكانی كه به مقدار كافی در برابر آفتاب قرار نمیگیرند بسیار مفید است.
شیر و سرطان كولون محققین دریافتهاند كه خطر ابتلا به سرطان كولون در جوامعی كه بهطور فراوان از منابع كلسیم در رژیم غذایی خود استفاده میكنند کمتر از سایر جوامع است.
احتمالاً تركیب كلسیم با اسیدهای صفراوی از ایجاد تغییرات سرطانی توسط اسیدهای صفراوی جلوگیری میكند.
ضمناً احتمال میرود مصرف منظم شیر در كاهش ابتلا به سایر سرطانها نیز موثر باشد.
این خاصیت را به وجود اسید چربی به نام اسید لینولئیك كونژوگه (CLA1) نسبت میدهند.
برخی تحقیقات نشان دادهاند كه اسید لینولئیك كونژوگه بروز برخی سرطانها را تا 50 درصد كاهش میدهد.
همچنین CLA باعث تقویت سیستم ایمنی و کاهش پیشرفت پوسیدگی دندان می شود.
عوامل متعددی از جمله بافت غذا، میزان انحلال غذا در دهان و مدت زمانی كه غذا در دهان باقی میماند در ایجاد پوسیدگی دندان موثرند.
باكتریهای موجود در دهان غذای باقی مانده را به اسید تبدیل میكنند و اسید تولید شده باعث پوسیدگی میشود.
البته پنیر با تحریك تولید بزاق قلیایی تا حدی فعالیت این اسیدها را كاهش میدهد و به عبارتی از اتصال اسیدها به مینای دندان و در نتیجه پوسیدگی دندان جلوگیری میكند.
ضمناً كلسیم موجود در پنیر به جلوگیری از انحلال دندان نیز كمك میكند.
از طرف دیگر تصور میشود پروتئینهای پنیر با پوشاندن سطح مینای دندان و همچنین اسیدهای چرب موجود در آن با خاصیت آنتیباكتریایی خود در جلوگیری از پوسیدگی دندان موثرند.
از اینرو خوردن 5 تا 10 گرم پنیر سفت بعد از صرف غذا دندانها را در برابر پوسیدگی محافظت میكند.
شیر و كمبود پروتئین پروتئینها برای رشد عمومی، حفظ و ساخت مجدد بافتهای بدن در تمام دورانهای زندگی ضروریاند.
محصولات لبنی مانند شیر و پنیر جزء منابع پروتئینی با ارزش بیولوژیک بالا محسوب میشوند زیرا حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز برای سنتز پروتئینها هستند.
منبع:زندگی آنلاین
انتهای پیام/