به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمدرضا جویا معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بسیاری از والدین، بدون آگاه سازی و آموزش مناسب فرزندانشان، سراغ سومین اصل که همان الزام است رفته و سعی می کنند با توسل به زور و اجبار، آنها را از کاری منع یا به کاری ترغیب کنند که متاسفانه این شیوه معمولاً با شکست روبرو است.
وی آگاه سازی و آموزش نوجوانان و جوانان را ضروری برشمرد و بر احترام به شخصیت ایشان در مراحل آگاه سازی تاکید کرد و گفت: راه ایمنی از آموزش می گذرد و پیش شرط آموزش، آگاهی است.
جویا افزود: آگاهی از خطرهای چهارشنبه سوری و شیوه مقابله با این خطرها احتمال بروز حوادث تلخ را در آخرین ماه سال کاهش خواهد داد.
رییس اداره کاهش خطر بلایا و حوادث دانشگاه گفت: والدین در پیشگیری از حوادث چهارشنبه سوری نقش مهمی دارند آنها می توانند کودکان و نوجوانان خود را با خطرهای آتش بازی آشنا کنند و به آنها بفهمانند که در مقابل مواد محترقه و منفجره چقدر آسیب پذیرند.
وی افزود : بیان برخی از تجربیات ناگوار گذشته می تواند سودمند باشد و بچه ها را هوشیار تر کنند.
جویا با بیان اینکه متاسفانه در سال های اخیر مراسم سنتی و زیبای این شب رنگ دیگری به خود گرفته و تبدیل به بازی های خطرناک و استفاده از مواد منفجره و محترقه شده است گفت: آتش زدن بوته های خشک و پریدن از روی آتش، به تجمع جوانان در خیابان ها، آتش زدن فشفشه و منفجر کردن ترقه و پرتاب سیگارت تبدیل شده است که می تواند خطرات متعددی را برای بسیاری از هموطنان به دنبال داشته باشد.
وی افزود: آمارها نشان می دهند که ۴۸ درصد آسیب دیدگان چهارشنبه سوری در گروه سنی ۱۰ تا ۲۰ سال قرار دارند و بیشترین گروه (بیش از ۳۴ درصد آسیب دیدگان) دانش آموزان بوده اند لذا آسیب های ناشی از مواد محترقه و منفجره یا آتش افروزی چهارشنبه سوری، تهدیدی جدی برای سلامتی افراد خصوصاً کودکان و نوجوانان است و هر گونه بی توجهی به نکات ایمنی و سهل انگاری در برپایی مراسم چهارشنبه سوری می توان زیان های جانی و مالی سنگین و غیر قابل جبرانی را در پی داشته باشد.
انتهای پیام// م.م