به گزارش
گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در کنگره مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت با بیان این مطلب افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای رسیدن به قلههای تعالی و توسعه نیازمند همگرایی و همفکری است و این امر بدون تبادل نظر و انتقال تجربیات به یکدیگر امکان پذیر نیست.
وی گفت: برای رسیدن به درکی مشترک از مسائل فرهنگی و هنری کشور برگزاری این کنگره ضروری بود.
صالحی امیری با اشاره به نظام فرهنگی و اجزای آن، افزود: امروز سالروز تاسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور است. این بخش کار سختی را انجام میدهد و تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جهت رفع بخشی از مشکلات این حوزه است تا بتوانیم این مجموعه اثربخش را در جهت ارتقای سطح مصرف فرهنگی جامعه هدایت کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اقتصاد فرهنگی افزود: کشور ایران امروزه یکی از فعالترین کشورها در حوزه دیپلماسی فرهنگی است و توجه به این امر نیز ضروری است.
صالحی امیری ادامه داد: حج به عنوان مصرف فرهنگ دینی در جامعه محسوب میشود و در حال تلاش برای برقراری دوباره حج با پذیرش شروط جمهوری اسلامی ایران از سوی عربستان هستیم.
وی با اشاره به دیگر فعالیتهای معاونتها و سازمانهای مختلف این وزارتخانه، افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه های مختلف تلاش می کند تا امور را به متخصصان هر حوزه واگذار و خود به سیاستگذاری، حمایت و بسترسازی و نظارت بپردازد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان بر اخلاق گرایی در تمامی سیاست ها و عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد و سخنان خود را به پایان رساند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید گفت: ما نیازمند شناخت محیط فرهنگی هستیم. باید بدانیم جایگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظام فرهنگی کشور کجاست.
وی در ادامه افزود: عدم شناخت از محیط فرهنگی منجر به سردرگمی در این محیط می شود و اندیشه، ساختار، نهاد، قوانین، اهداف و برنامهریزی و مدیریت فرهنگی باید به صورت منسجم باشد.
عضو شوای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: هر نوع بی نظمی و بی انسجامی در نظام و منظومه فرهنگی منجر به ناکارآمدی فعالیت های فرهنگی در کشور می شود بنابراین نیاز دستگاه فرهنگی ایجاد نظم و انسجام درونی است.
صالحی امیری گفت: در دستگاه فرهنگی اساس کار بر مبنای باورها شکل میگیرد. اگر در داخل دستگاه شکاف ایجاد شود منجر به اغتشاش می شود. بنابراین باید از منافع کوتاه مدت به نفع منافع بلند مدت بگذریم و همه نهادها و بخشهای مختلف وزارتخانه باید با یکدیگر رابطه همافزایی داشته باشند.
وی افزود: مهمترین چالش نظام فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران عدم انسجام فرهنگی در میان نظام و نهادهای فرهنگی است.
صالحی امیری با تاکید بر اینکه تضاد و تعارض در سیاستهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جایگاهی ندارد، ادامه داد: باید با تعریف مرزهای فعالیتها، به سوی تفاهم با یکدیگر حرکت کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت تدبیر و امید با اشاره به برخی سیاست های این وزارتخانه در دوره جدید، گفت: ثبات و آرامش یکی از سیاست هایی است که در این دوره بر آن تاکید می شود. ثبات به معنای حرکت پویا بدون مناقشه و به منزله ایجاد بستر های مناسب برای انجام فعالیتهای فرهنگی است.
وی تصریح کرد: در محیط پر از مناقشه نمیتوان کار فرهنگی انجام داد. محیط فرهنگی باید محلی آرام باشد. ثبات و آرامش به معنای عقبنشینی و تسلیم شدن نیست بلکه به معنای عقلانیت است.
صالحی امیری تصریح کرد: زمین وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی نباید محل مناقشه سیاسیون باشد. این وزاتخانه نهادی مقدس است و وارد حوزههای سیاسی نخواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به گفتمان فرهنگی تاکید کرد: گفتمان فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد سلامی بر اساس گفتمان مقام معظم رهبری و اندیشههای حضرت امام (ره)است. گفتمان اعتدال فرهنگی مبتنی بر عقلانیت، عدالت، انسجام و دیانت فرهنگی است.
وی در ادامه عنوان کرد: همه ما از یک چشمه تامین میشویم و آن چشمه اهل بیت، تشیع و اندیشههای فقهی مراجع و مقام معظم رهبری و حضرت امام(ره) است. در عین احترام به همه فتاوای مراجع، از گفتمان رهبری در پیشبرد اهداف فرهنگی کشور تابعیت میکنیم.
صالحی امیری با اشاره به بیانات رهبر انقلاب، ادامه داد: فهم ما از گفتمان مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ، نفی جزماندیشی و ولنگاری، آزاداندیشی و افزایش قدرت فرهنگی است.
وی با اشاره به تبادل روزانه ٣ میلیاردی اطلاعات در شبکههای مجازی و اجتماعی، افزود: باید بدانیم در این روند جایگاه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کجاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه همه کشور تهران نیست، ادامه داد: با هرگونه تبعیض مخالفیم. در مسیر عدالت حرکت می کنیم. عدالت به معنای توزیع عادلانه فرصت ها و منابع برای آحاد ملت است.
صالحی امیری گفت: برنامه های سال ٩٦ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید تمرکززدایی باشد. باید به استان ها هویت داد و کار را به آن ها واگذار کرد.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر گسترش فرهنگ دینی تصریح کرد: حرکت نظام و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بر مبنای حرکت دینی باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر رویکردهای وزارت فرهنگی مبنی بر افزایش تعامل و کاهش مناقشه، کاهش عصبیت، ایجاد امید و نشاط فرهنگی تاکید کرد و گفت: نیاز امروز جامعه ارتقای اخلاق است و بخشی از آن مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
صالحی امیری با تاکید بر تنوع و تکثر ادامه داد: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد سلامی تنوع و تکثر را با پذیرش حرکت در دایره اسلام، انقلاب، امام(ره) و مقام معظم رهبری به رسمیت می شناسیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر تعامل فرهنگی نیز تاکید کرد و گفت: رسالت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توسعه و تعالی فرهنگ در جامعه است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگی افزود: در این وزارتخانه با تشکیل کمیتهای، دغدغههای ایشان در این حوزه را احصا و نسبت به رفع ساختاری آن تلاش میکنیم.
وی با بیان اسن مطلب، تصریح کرد: نمیتوانیم بدون رفع دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگی به حیات فرهنگی در نظام فرهنگی کشور ادامه بدهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تحولات جامعه در حوزههای مختلف از جمله فرهنگی و هنری، افزود: باید برنامهریزیها برای قطار در حرکت باشد نه جامعه در حال سکون. باید تغییر نگاه دهیم و برای یک امر سیال برنامه ریزی کنیم.
وی همچنین گفت: در حوزه فرهنگ عمومی برای سال ٩٦ اقداماتی را آغاز کردهایم. اولویتهای این سال را احصا کردهایم. باید در این حوزه شکوفایی و جهش داشته باشیم.
صالحی امیری با اشاره به اقتصاد مقاومتی افزود: در این حوزه نیازمند گفتمانسازی هستیم. گفتمان باید درونی باشد. مانند گفتمان عاشورا و اربعین و نوروز که درونی است و مردم به آن باور دارند.
وی با تاکید بر اینکه میتوان در استانها قطب فرهنگی ایجاد کرد، گفت: شناخت علائق فرهنگی، مفاخر فرهنگی و ... در استانها به توسعه فرهنگی کشور کمک میکند.
انتهای پیام/