به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، «یانگ لی»، گزارشگر ویژه سازمان ملل، در گزارشی از جامعه جهانی خواست یک کمیسیون
تحقیق بینالمللی، وظیفه بررسی سیاستهای نژادپرستانه، خشونتآمیز، هدفمند و تعمدی دولت میانمار را علیه مسلمانان «روهینگیا»، بویژه در سال های 2012، 2014 و نیز از ماه اکتبر گذشته تاکنون، برعهده بگیرد.
سازمان ملل اوایل فوریه، آنچه را «سرکوب تعمدی و فراگیر روهینگیاییها به دست ارتش میانمار خواند»، به شدت محکوم کرد و این اقدام دولت میانمار را «نوعی پاکسازی قومی و جنایت علیه بشریت» خواند. دهها هزار مسلمان روهینگیا از ماه اکتبر از بیم اقدامات خشونتآمیز ارتش میانمار به بنگلادش گریختهاند. این آوارگان می گویند ارتش میانمار مرتکب وحشیگری هایی همچون تجاوز جمعی، شکنجه، قتل و کشتارهای جمعی می شود.
یانگ لی در پایان سفر خود اعلام کرد خشونت هایی که اقلیت روهینگیا متحمل شده اند فراتر از آن چیزی است که وی تصور میکرده است. وی در گزارش خود تصریح کرد ،مصونیت قضایی» در میانمار همچنان وجود دارد.
لی افزود: وقتی دولت نمی تواند به وظایف خود در مورد تحقیق در زمینه موارد بیشمار نقض حقوق بشر عمل و اقدامات لازم را علیه عاملان این خشونت ها اتخاذ کند، باید از دیگر کشورها یا نهادهای بین المللی کمک بخواهد و وقتی این کار را نمی کند، این وظیفه جامعه بین المللی است که وارد عمل شود.
فرستاده ویژه سازمان ملل به میانمار، تعهد واقعی دولت میانمار را به تلاش برای بهبود همه اقشار ملت در آن کشور خواستار شد؛ ولی در عین حال گفت: هنوز این تعهد به مرحله عمل نرسیده است.
ارتش میانمار از دهم اکتبر حملات فراگیر و گستردهای را در ایالت «راخین» در غرب این کشور که اکثر ساکنان آن از اقلیت مسلمان روهینگیا هستند، انجام داده است.
یانگی لی، در فاصله زمانی نهم تا بیستم ژانویه به میانمار سفر کرد. وی همچنین در ماه فوریه سفری به بنگلادش داشت. قرار است گزارش یانگی لی روز سیزدهم مارس در شورای حقوق بشر سازمان ملل قرائت شود.
انتهای پیام/