با آغاز بحران سوریه بسیاری از مردم این کشور، وطنشان را به مقصد کشورهای همسایه و نیز کشورهای اروپایی ترک کردند که تا کنون به مشکلات زیادی نیز برخورده اند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، با آغاز ناآرامی در سوریه بسیاری از سوری ها خاک کشورشان را به مقصد کشورهای همسایه از جمله لبنان، عراق و ترکیه و نیز کشورهای اروپایی ترک کردند اما در این میان باید پرسید چرا نامی از عربستان و قطر و سایر کشورهای عرب خلیج فارس دیده نمی شود؟

پرواضح است که حمایت عربستان از گروههای مسلح سوریه با نام های مختلف که اغلب تفکرات وهابی و تکفیری دارند، برکسی پوشیده نیست زیرا همه می دانند ریاض درهای خزانه مالی خود را به روی تروریستها گشوده و با فراهم کردن تسهیلات و مهمات آنان را از سراسر دنیا به سوریه جذب کرد تا تحت عنوان «انقلاب» بشار اسد را سرنگون کنند.

نتیجه حمایت های مالی و تسلیحاتی عربستان از گروههای مسلح در سوریه ، شعله ور شدن جنگی سخت در این کشور بود تا جایی که بسیاری از سوری ها به ناچار کشورشان را ترک کردند و عازم لبنان، عراق، اردن و ترکیه شدند و برخی دیگر نیز از طریق دریا و با تمام خطراتی که آنان را تهدید می کردند، به سمت اروپا حرکت کردند.

در این میان یک سوال مطرح است و آن اینکه آیا کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس میزبان این پناهندگان بودند؟ آیا عربستان که عامل اصلی ناآرامی در سوریه است میزبانی از این پناهندگان را قبول کرد؟

این سوال ها در حالی است که عربستان امکانات مالی و جغرافیایی زیادی دارد که می تواند به پناهگانی برای آوارگان سوری تبدیل شود زیرا مساحت زیادی از خاک این کشور بدون سکنه است و می تواند در آنجا چاردرها و یا حتی شهرک هایی برای پذیرش پناهندگان فراهم کند.

در همین ارتباط منابع سوری و نیز سعودی تاکید کردند که کشورهای عرب خلیج فارس پذیرای پناهندگان سوری نبودند.

نکته قابل توجه اینکه برخی رسانه های سعودی حامی خاندان حاکم اخباری را منتشر کردند مبنی بر اینکه عربستان از زمان شعله ور شدن آتش ناآرامی در سوریه میزبان بیش از دو میلیون سوری بوده است و به منظور حفظ شأن و عزت و سلامت سوری ها، با آنان مانند پناهندگان برخورد نکرده و یا آنان را در پایگاههای آوارگان اسکان نداده است و علاوه بر این بیش از یکصد هزار دانشجوی سوری از آموزش رایگان در عربستان برخوردار هستند.

این اخبار دروغ در حالی منتشر شده است که برخی کشورهای منطقه و بیش از همه عربستان و قطر هر بار راه حلی برای حل و فصل بحران سوریه مطرح شد، در مسیر آن مانع تراشی کردند حال آنکه پرواضح است اگر این طرفها به دنبال توقف جنگ و خونریزی در این کشور هستند ، اولین گام متوقف کردن حمایت از تروریست ها است.

به عبارت دیگر طرف هایی که خود عامل ناآرامی در سوریه بوده و تلاش بی وقفه ای را برای سرنگونی نظام حاکم آن بعمل آوردند و با حمایت از تروریست ها امنیت و آسایش مناطق مختلف سوریه را سلب کرده و موجب فرار و آوارگی سوری ها شدند، هرگز نمی توانند و نمی پذیرند میزبان این آوارگان باشند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.