نوعی باکتری متداول منتقل‌شونده از طریق غذا، احتمالاً خطر شدیدی برای سقط جنین در مراحل اولیه حاملگی محسوب می‌شود.

عاملی که خطر سقط جنین در زنان باردار را تشدید می‌کندبه گزارش مجله سرگرمی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پژوهشگران دانشگاه ویسکانسین-مدیسون که در حال مطالعه درباره چگونگی اثرگذاری پاتوژن‌ها بر تغییر نتیجه بارداری و رشد جنین بودند، کشف کردند که یک نوع باکتری غذایی به نام لیستریا می‌تواند خطر شدیدی برای زنان باردار در مراحل اولیه حاملگی به شمار رود و سبب سقط جنینشان شود.
 
«تد گولوس»، فیزیولوژیست باروری و زنان و زایمان در این دانشگاه گفت: سال‌هاست که می‌دانیم لیستریا سبب ایجاد عوارض جانبی در دوران بارداری بویژه در مراحل پایانی آن می‌شود اما آنچه نمی‌دانستیم و در این مطالعه بوضوع مشخص شد این است که به نظر می‌رسد این باکتری عامل تشدید خطر در اوایل بارداری هم محسوب می‌شود.
 
نتایج تحقیقات او و همکارانش سه‌شنبه (۲۱ فوریه ۲۰۱۷- سوم اسفند ۱۳۹۵) در مجله mBio منتشر شده است.
 
بر اساس گزارش مراکز کنترل بیماری، لیستریا هر ساله حدود ۱۶۰۰ آمریکایی را بیمار می‌کند و اگرچه این تعداد نسبتاً اندک به نظر می‌رسد اما سنگینی وزنه مبتلایان روی نوزادان تازه‌متولدشده و افراد مسن است که یا سیستم ایمنی آنها هنوز توسعه نیافته و قوی نشده یا قوت خود را از دست داده و ضعیف شده است.
 
در واقع آن‌طور که «چارلز ژوپرینسکی»، استاد علوم پاتوبیولوژی و مدیر موسسه تحقیقات غذایی دانشگاه ویسکانسین-مدیسون گفته است، «مشکل با این ارگانسیم تعداد موارد ابتلا نیست بلکه وقتی است که با عواقب شدید مرتبط با آن شناسایی شود».
 
از این رو به زنان باردار هشدار داده شده که در خوردن برخی غذاها همچون پنیر و شیر غیر پاستوریزه، کلم خام، خربزه و غذاهای رستوران‌ها و اغذیه‌فروشی‌هایی که از وضعیت بهداشت آنها اطلاعی ندارند خودداری کنند زیرا لیستریا می‌تواند در چنین مواد غذایی پناه بگیرد و سبب سقط جنین و مرده‌زایی و یا زایمان زودرس شود.
 
منبع: سلامت آنلاین
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.