رئیس شورای هماهنگی پزشکان عمومی فارس در پی مشکلات بوجود آمده در طی اجرای طرح پزشک خانواده اعتراض پزشکان استان را نسبت به این مسئله اعلام کرد.

به گزارش گروه استان هایاعتراض پزشکان فارس نسبت به نحوه اجرای طرح پزشک خانواده باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ دکتر ابوالفضل بهجو رئیس انجمن پزشکان عمومی شیراز امروز گفت: اقدام اعتراضی پزشکان خانواده استان فارس به طور عمده ماهیت سازنده و هشدار دهنده دارد، اطلاع و هشدار به مسئولانی که در طی 5 سال گذشته نخواسته اند صدای حق طلبی پزشکان خانواده استان فارس را بشنوند.


وی ادامه داد: جای هیچ انکاری نیست که این برنامه دسترسی مردم بخصوص قشر ضعیف را به پزشکان بیشتر کرده است و خدمات جدیدی را در قالب خدمات پیشگیری و بهداشتی به مطب ها و پایگاه های سلامت آورده و پرداخت از جیب مردم را کاهش داده است.

دکتر ابوالفضل بهجو افزود: همچنین این برنامه تجویز دارو و پاراکلینیک را هدفمندتر کرده و شرایط را برای کارهای بعد که کاهش هزینه ها و منابع درمان می باشد فراهم کرده و رضایتمندی مردم را به وضوح افزایش داده است و اگر مسئولین و خبرنگاران این روزها سری به پایگاه های سلامت و مطب پزشکان بزنند می توانند پاسخ لازم را از مردم دریافت کنند چون مردم هم در این شرایط که همکاران اقدام اعتراضی را انجام می دهند بیشتر به ارزش خدمات پزشکان خانواده پی می برند.

وی در ادامه ضمن اشاره به مطالبات پزشکان از سازمان های بیمه گر به پرداخت های بسیار طولانی مدت بیمه ها اشاره کرد و افزود: ما در چارچوب یک قرارداد رسمی با سازمان های بیمه گر قرارداد امضا کرده ایم و دانشگاه هم مجری این برنامه است به هر حال برداشتن گام های بزرگ ویژگی ها و مشکلات خاص خود را دارد که همه ما هم به آن ها واقف هستیم ولی بیشتر مسئولین کشوری که متولی این برنامه ملی و قانونی هستند توجه کافی به مشکلات این برنامه ندارند و در اصلاح مشکلات اجرایی برنامه همکاری لازم را نمی کنند و اصلاح و تداوم برنامه دستخوش اختلافات داخلی دو وزارتخانه قرار گرفته و به همین خاطر مشکلات اساسی طرح لاینحل باقی مانده است.

دکتر ابوالفضل بهجو گفت: بزرگ ترین مشکل ما در بخش ارجاع بیماران است که شرایط باعث شده که بیمار با اصرار از پزشک خانواده درخواست مراجعات مکرر القایی داشته باشد که این امر قبل از اینکه تبدیل به یک فرهنگ اشتباه دیگر بشود نیاز به مداخله تصمیم سازان و سیاستگذاران سلامت است که نسخه اجرایی 02 را اصلاح کنند، در حالی که در این 5 سال هیچگونه برنامه اصلاحی و نسخه اجرایی جدیدی ارائه نشده است.

رئیس انجمن پزشکان عمومی شیراز بیان کرد: سرانه پزشکان خانواده که باید بر اساس دستورالعمل در ابتدای هر سال مطابق با رشد سایر تعرفه ها و حقوق و دستمزدها افزایش یابد تاکنون که در اسفند ماه هستیم ابلاغ و پرداخت نشده است و این در حالی است که پزشکان خانواده حقوق کارکنان و هزینه پایگاه ها را از جیب خود پرداخته اند و اصولاً در مرکز تصمیم گیری هایی می شود که با واقعیات اجرایی و میدانی برنامه مطابقت ندارد.

دکتر ابوالفضل بهجو در پاسخ به این سوال که در نهایت شما برنامه پزشکی خانواده را چگونه ارزیابی می کنید اظهار کرد: برنامه پزشکی خانواده از تجربیات موفق در کشورهای پیشرو است و زیرساخت های فنی و سخت افزاری آن هم در کشور ما فراهم است، حتی من معتقدم که اندیشمندان و متفکران این حوزه کم نیستند ما تنها در مرحله پیاده سازی ایده ها و مدیریت برنامه در اجرا دچار یک نوع تنبلی و ساده انگاری هستیم و نمی خواهیم یا نمی توانیم از تجربیات مجریان و افرادی که در خط اول تماس با مردم هستند و در میدان اجرا حضور دارند استفاده کنیم، بهتر بگویم تصمیم گیرندگان این برنامه در عین داشتن سواد علمی بالا از دست اندازهای برنامه و مشکلات ظریف میدانی و اجرایی اطلاع کافی ندارند و گوش شنوایی هم برای شنیدن این مشکلات وجود ندارد.

وی بیان کرد: از اطلاعیه ها و نامه هایی که سازمان های بیمه گر منتشر کرده اند چنین القا می كنند که پزشکان خانواده نمی خواهند این برنامه را ادامه دهند و خواهان لغو آن هستند، در حالی که این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد ما قرار نیست و نبوده است شاهد قانون شکنی سازمان های بیمه گر و بی توجهی مسئولان بالادستی باشیم. در کشوری آزاد و اسلامی زندگی می کنیم و برای اصلاح برنامه و احقاق حقوق همکارانمان تلاش می کنیم. ما مدعی هستیم که حامی واقعی برنامه پزشک خانواده برای اصلاح نظام سلامت و ارتقای سلامت مردم هستیم.
انتهای پیام/ن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.