به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازاردبیل، اقبال عباسی گفت: کارهای قابل توجهی در زمینه افزایش صادرات این استان انجام شده و در نیمه اول امسال صادرات انواع محصولات و کالاهای تولیدی آن رشد 14 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را نشان می دهد.
وی افزود: صادرات استان اردبیل در سال 92 حدود 56 میلیون دلار بود که این میزان در سال 94 به 73 میلیون دلار و در نیمه اول سال جاری هم به 22 میلیون دلار رسیده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار اردبیل افزود: افزایش صادرات از همان آغار بکار دولت تدبیر و امید مدنظر مدیریت استان بوده است و برای هدفمند کردن امور اقدام به ایجاد کنسرسیوم های تخصصی صادرات در بخش های مختلف شده و این کنسرسیوم ها افزایش خواهد یافت.
عباسی اضافه کرد: ایجاد کنسرسیوم صادرات فرش دستباف و محصولات پلاستیکی از جمله این اقدام ها بوده ضمن اینکه در باره سیب زمینی نیز به عنوان یکی از محصولات مهم صادراتی کارهایی برای ساماندهی آن از طریق ایجاد اتحادیه صادر کنندگان اقدام هایی صورت گرفته است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه 219 واحدتولیدی و صنعتی استان دارای ظرفیت صادرات هستند اگر همه مجموعه های ذی ربط همکاری و تعامل داشته باشند این روند رو به رشد استمرار خواهد داشت چرا که استان تا 150 میلیون دلار ظرفیت صادرات کالا را دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار اردبیل افزود: راهبرد دولت در استان اردبیل توجه اساسی به برنامه خروج استان از بن بست داخلی و حضور گسترده در بازارهایی خارجی است و ارائه طرح هایی چون منطقه آزاد تجاری، صنعتی اردبیل، بندر خشک اصلاندوز و فعال کردن منطقه ویژه اقتصادی نمین در این راستا بوده است.
عباسی افزود: مسیر پیشرفت استان اردبیل اقتصاد صادرات محور و نگاه به بازارهای بیرون از مرزهای کشور می باشد و بازار بزرگ روسیه و کشورهای حوزه قفقاز و آسیای میانه ظرفیت بزرگی است که استان باید از آن به نحو احسن استفاده کند.
وی در خصوص عملیات اجرایی طرح منطقه ویژه اقتصادی نمین گفت: فعال سازی منطقه ویژه اقتصادی نمین در دستور کار استانداری اردییل قرار دارد و این طرح در سال 89 مصوب و به همان صورت رها شده بود اما با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در زمینی به مساحت 2 هزار هکتار و هزینه کرد 20 میلیارد ریال توسط شرکت سرمایه گذاری شاهد فعال شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار اردبیل بیان کرد: طرح تفصیلی و طرح زیست محیطی آن انجام شده و بزودی با عملیاتی شدن و اجرای فازهای مختلف آن زمینه برای واگذاری قطعات به سرمایه گذاران فراهم می شود.
عباسی اضافه کرد: یکی از مزایای اصلی این منطقه معافیت تولید کنندگان، صادرکنندگان و وارد کنندگان کالا از عوارض گمرکی می باشد.
وی با اشاره به نهایی شدن نقشه منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل گفت: منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل با پوشش سه شهرستان شمالی استان اردبیل در مراحل نهایی کار است و هم اکنون در هیات دولت در دست بررسی است که با تصویب نهایی لایحه برای رای گیری به صحن علنی مجلس می رود.
انتهای پیام/ح