عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: وضعیت اقتصادی کشور در حال حاضر نه تنها رونق ندارد بلکه رکود در طی سه سال گذشته عمیق تر شده که متأسفانه بهتر نشده است.

فکری برای عمق رکود کنیم/رونق اقتصادی رؤیایی دست نیافتنی نیست/اقدامات دولت مغایر با سیاست های اقتصاد مقاومتی بودبه گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اقتصاد مقاومتی از دو بخش اقتصاد و مقاومت تشکيل شده است و زمانی ايجاد می شود که اقتصاد دچار بحران و ضربه ای از خارج شده باشد و طبيعی است اقتصادی که می خواهد مبتنی بر ارزش‌های اسلامی پايه‌گذاری شود از سوی دشمنان اين نظام دچار حمله‌های فراوانی می شود.

در این میان آنچه از همه بیشتر مورد توجه قرار دارد عملکرد بهینه دولت در حوزه فعالیت‌های اقتصادی است تا بتواند به بهترین نحو اقتصاد مقاومتی را به اجرا گذارد در همین راستا نوع عملکرد دولت در این مسایل و چگونگی اثرگذاری آن بر متغیرهای کلان اقتصادی از سوی کارشناسان مربوطه همواره مورد نقد قرار گرفته است.

در همین راستا با حسینعلی حاجی‌دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفتگویی انجام دادیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: عملکرد دولت در خصوص اقتصاد مقاومتی را چگونه ارزیابی می کنید؟

حاجی دلیگانی: دولت  یازدهم از ابتدای شروع بکار خود میبایست در خصوص اقتصاد مقاومتی کارش را شروع می‌کرد که متأسفانه اینگونه نبود و لذا فرصت کافی و لازم را برای این امر مهم به جهت اینکه تمام وقت و تمرکز خود را در حوزه برجام گذاشت نتوانست حق مطلب را ادا کند.

برخی از مجموعه های دولت یازدهم نیز اقداماتی را که به انجام رساندند که نه تنها در راستای اقتصاد مقاومتی نبود بلکه دقیقاً مغایر با سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بود. بطور مثال وزارت صنعت، معدن و تجارت با پایین آوردن تعرفه گمرکی برای کالاهای وارداتی از کشور ترکیه درخصوص کالاهای کاربر و نیروبر این اجازه را داد تا با نرخ پایین این کالاها وارد کشور شوند و از طرف دیگر کالاهای خام نیز به کشور ترکیه صادر شود. در بحث واردات و صادرات نیز موارد دیگری اتفاق افتاد که به آن توجه نشد و نتیجه آن می‌توانست باعث افزایش اشتغالزایی شود که این موضوع با توجه به نیاز و ظرفیت کشور به تحقق نپیوست.

باشگاه خبرنگاران جوان: وضعیت اقتصادی کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟


حاجی دلیگانی: وضعیت اقتصادی کشور در حال حاضر نه تنها رونق ندارد بلکه رکود در طی سه سال گذشته عمیق تر شده و متأسفانه رشدی نداشته ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا مشکلات اقتصادی کشور در حوزه تولیدات داخلی و اشتغالزایی حل شده است؟


حاجی دلیگانی: یکسری اقداماتی شروع شده اما نه بصورت جامع و کافی و متأسفانه برخی از کارهایی که جنبه عادی داشته تحت این عناوین پوشش یافته است، درحالیکه انتظار می‌رفت در راستای اقتصاد مقاومتی صورت می‌گرفت. بطور مثال در حوزه شاهین‌شهر و میمه واحدهای تولیدی تعدادیشان کاملاً تعطیل شده‌اند و یا به عبارتی سرمایه درگردش موردنیاز را در اختیارشان قرار نداده‌اند و کارگرهایشان اخراج شده اند که در این خصوص اعلام آمادگی داریم تا واقعیات این موضوع را کاملاً بررسی و حل کنیم.

باشگاه خبرنگاران: وضعیت تولید کالا در داخل کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


حاجی دلیگانی: آنچه که در سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی آمده، این است که واردات بصورت کاملاٌ هوشمندانه انجام شود که این اتفاق در بسیاری از بخشها نمی افتد چراکه متأسفانه برخی از کالاهایی تولید می‌شود که با سیاستهای وارداتی همخوانی و تطبیق ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان: برنامه‌های دولت را در خصوص تحقق اقتصاد دانش بنیان در بخشهای مهم اقتصادی چگونه ارزیابی می کنید؟

حاجی دلیگانی: تا اندازه‌ای موفقیت‌هایی کسب شده، اما آنها هم یکسری مشکلات مخصوص به خود را برای تأمین منابع مورد نیاز در شروع بکارشان دارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۶ بهمن ۱۳۹۵
سلام با این روشی که اداره دارایی پیش گرفته رکود که هیچ به تعطیلی خیلی از اصناف منجر میشه
آخرین اخبار