عباسعلی جوادی رییس نظام پزشکی اصفهان در گفت وگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به این که همواره معضل تعرفههای خدمات پزشکی در نظام سلامت توسط متولیان امر بیان میشود اما در عمل قادر به حل و فصل آن نیستند، اظهار داشت: منابع لازم برای تخصیص اعتبارات به نظام سلامت در اختیار وزارت بهداشت و بیمهها قرار نمیگیرد و نبود نظام ارجاع و سطح بندی خدمات نیز دلیل دیگری برای عدم اجرای این مهم است.
وی با تاکید بر این که تعرفههای نظام سلامت ایران نسبت به همه جای دنیا بسیار پایین است، افزود: نظام پرداخت در کشور ما توان مالی لازم را برای پرداخت مطالبات پزشکان ندارد و تا کنون نتوانستهایم تعرفه واقعی خدمات پزشکی را تدوین و تبیین کنیم.
وی با اشاره به این که در سایر کشورها که نظام بیمه و پرداخت کاملی دارند بیمار نمیتواند به هر پزشکی برای درمان خود مراجعه کند ادامه داد : در کشور ما بیمار آزاد است تا برای درمان بیماری خود به هر پزشکی که دلش می خواهد مراجعه کند و این در حالی است که باید نظام ارجاع و سطح بندی خدمات را به درستی پیاده کنیم .
عضو شورای عالی نظام پزشکی تصریح کرد: اگر نظام ارجاع در سیستم سلامت به درستی اجرا شود پزشکان متخصص و فوق تخصص با تعداد بیمار کمتری برای ویزیت مواجه میشوند که در نتیجه نظام پرداخت هم میتواند مطالبات پزشکان را به موقع و به مقدار کافی بپردازد.
جوادی با اشاره به این که در کشور ما افراد برای هر بیماری پیش پا افتادهای ابتدا به متخصص یا فوق تخصص مراجعه میکنند، گفت: با وجود چنین سیکل معیوبی دولت قادر به پرداخت مطالبات پزشکان نیست چون نمیتواند بابت هر بیماری ساده وجهی را به متخصص یا فوق تخصص پرداخت کند.
وی با اشاره به این که با وجود نظام ارجاع و سطح بندی خدمات میتوان حقوق پزشکان را متعادل کرد، تصریح کرد: هر ساله کارشناسان با ضرب و تقسیم به عددی در مورد تعرفهها میرسند که نه تنها افزایش آن علمی نبوده بلکه واقعی هم نیست لذا هم بیمار و هم سازمانهای بیمهگر توان پرداخت آن را ندارند.
انتهای پیام/