در برنامه متن-حاشیه مطرح شد،
در برنامه متن-حاشیه مطرح شد،
به گزارش
خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ابومحمد عسگرخانی استاد دانشگاه تهران و فوائد ایزدی کارشناس مسائل سیاسی در برنامه متن-حاشیه امشب 23 بهمن ماه به بررسی انتخابات آمریکا و انتخاب ترامپ و چالش ها و فرصت های این انتخاب پرداختند.
در ابتدای این برنامه ابومحمد عسگرخانی استاد حقوق دانشگاه تهران درباره شخصیت رئیس جمهور جدید آمریکا اظهار داشت:ترامپ در جوانی ادعا کرده که در روزی رئیس جمهور آمریکا می شود که با توان خود توانست که به این جایگاه برسد.
وی ادامه داد : ترامپ توانسته بنگاه جهانی خود را در دنیا گسترده کند و با توجه به موجی که در آمریکا وجود داشت بر تب جامعه آمریکا سوار شود و به این مسند برسد.
استاد دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که آیا صحبت های ترامپ پشتوانه دارد، گفت: شک نکنید پشت صحبت های ترامپ فکری نهفته است و دقیقا در تمامی عرصه ها در مقابل کارهای دولت اوباما ایستاده است.
وی تصریح کرد: دولت اوباما گدا پروری را در جامعه آمریکا به وجود آورد.
عسگرخانی با اشاره به این موضوع که ترامپ یک فرد نیست بلکه یک حزب است، بیان داشت: اگر به ایران قبل و بعد از انقلاب نگاه کنیم متوجه می شویم که ما با دمکرات ها بیشتر مشکل داشتیم.
استاد دانشگاه تهران با تاکید به این موضوع که اقدامات پیش از انقلاب آمریکایی ها باعث انجام برخی فعالیت ها در زمان پس از انقلاب شده، بیان داشت: اقداماتی چون پرداخت یارانه ها که امروز انجام می شود به خاطر سوپسیدهایی است که در زمان جان اف کندی به ایران تزریق شد. این موضوع نشان میدهد که دمکرات ها همیشه بیشتر ما را مورد ضربه قرار داده اند.
وی افزود: اگر به گذشته بنگریم متوجه این موضوع می شویم که با وجود تهدیدات، جمهوری خواه ها کمترین اقدام علیه ایران انجام داده اند.
عسگرخانی درباره این موضوع که زمانی نگاه خاصی در تمام دنیا برای دوقطب قدرت جهان وجود داشت، گفت: یک زمانی بحث این بود که اگر زمانی قدرت یکی از دو قطب جهان کم شود چه اتفاقی می افتد که معلوم شد مطمئنا دو قطب به هم نزدیک می شوند. ترامپ در این زمینه زیرکی خاصی دارد و قصد دارد تا پوتین را با خود دوست کند که این به ضرر ما است.
استاد حقوق دانشگاه تهران درباره آینده روابط آمریکا و اتحادیه اروپا اذعان داشت: دیگر باید اتحادیه اروپا را به عنوان یک مجموعه کامل فراموش کرد. خروج انگلیس و خروج احتمالی فرانسه بعد از انتخابات آینده این کشور گواه این موضوع است.
وی ادامه داد: ترامپ این شکاف را در میان اتحادیه اروپا دید و متوجه شد که لازم نیست تا هزینه کند تا بخواهد آن را جمع کند فقط دیگر قصد همکاری با آن را ندارد.
عسگرخانی تصریح کرد: با اوضاع موجود، رابطه دوجانبه میان آمریکا و کشورهای اروپایی به جای رابطه چند جانبه به وجود خواهد آمد.
استاد دانشگاه تهران درباره تمهیدات دولت مردان ایران در خصوص آینده روابط آمریکا با دنیا گفت: در کشور ما همه به نظام تعهد دارند اما متاسفانه تخصص وجود ندارد.
عسگرخانی در بخش پایانی سخنانش با طر این سوال که چگونه می شود بزرگترین قرارداد کنترل تسلیحات هسته ای جهان را ببندیم اما در دانشگاه ها حتی یک واحد هم در این زمینه تدریس نشود، خاطر نشان کرد:، اگر در دانشگاه ها تخصص لازم به وجود نیاید نمی توانیم با طرف مقابل مذاکره کینم.
در ادامه برنامه فوائد ایزدی کارشناس مسائل سیاسی درباره رئیس جمهور جدید آمریکا و قانون جدید او اظهار داشت: دستور منع ورود 7 کشور که از سوی ترامپ صادر شد در جهت مقابله با نظام مقدس ایران بود و 6 کشور دیگری که در این دستور بودند جنبه ویترینی برای وجاهت به این دستور را داشتند.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: اگر رئیس جمهور جدید آمریکا تفکر و تمرکز بیشتری را بر این طرح قرار می داد مطمئن باشید می توانست طرحی بهتر را تنظیم کند که این موضوع نشان میدهد که او سواد سیاسی لازم را ندارد.
وی با اشاره به این موضوع که اقدامات ترامپ هم یک فرصت مناسب و هم تهدیدی جدی علیه ایران است، بیان داشت: کارهای ترامپ یک فرصت را برای ما می سازد چرا که این اقدامات چهره واقعی آمریکا را به دنیا نشان می دهد و ما می توانیم سیاست های آنها را بشناسیم و بر اساس آن برنامهریزی کنیم اما از طرفی چون این شخص توان تصمیم گیری درست را ندارد یک تهدید نیز به حساب میآید که باید مراقب آن بود.
ایزدی درباره رفتارهای احزاب آمریکایی در قبال ایران تصریح کرد: نکته مهمی که هیچگاه نباید فراموش کرد این است که هم دمکرات ها و هم جمهوری خ
واه ها دشمن ما هستند اما نباید این را هم نادیده گرفت که دمکرات ها اجماع زیادی را علیه ایران درست کردند و رای اکثریت صهیونیست ها به دمکرات ها است.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به این موضوع که دمکرات ها برای ما دشمن هوشمند تری هستند، گفت: امروزه همگان می بینید که ترامپ به جای درگیری با ایران با کل دنیا درگیر شده اما دمکرات ها تمام تمرکز خود را بر ایران معطوف کرده بودند که این خود یک فرصت خوب است.
وی درباره آینده روابط واشنگتن و مسکو گفت: بعد از مسله اوکراین رابطه آمریکا و روسیه به سمت تاری رفت البته خود پوتین در زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی غرب گرا بود اما طی 20 سال گذشته دولت مردان روسی متوجه شدن که آمریکایی ها چه کلاه هایی بر سر آنها گذاشتند و رابطه خود را قطع کردند اما در دولت ترامپ چهر هایی حضور دارند که با روسیه ارتباط خوبی دارند که قصد دارند این رابطه را مجددا به هم نزدیک کنند و باید زمان داد و دید چه اتفاقی خواهد افتاد.
کارشناس مسائل سیاسی درباره تمهیدات لازم برای مقابله با آمریکا بیان داشت: برای مقابله با آمریکا باید به یک اجماع برسیم. در یک بازه زمانی در کشور نگاه های سیاسی به رابطه با آمریکا در میان احزاب وجود داشت اما در چند سال گذشته و پس برجام که با آمریکا مذاکره کردیم همه متوجه شدند که این کشور همیشه علیه ایران است و حالا که این را فهمیدیم باید به اجماع برسیم.
وی افزود: در گام دوم باید مراقب باشیم که تحت تفکر آمریکایی ها قرار نگیریم. امروزه آنها می خواهند مانند گذشته که گفتند یا ارتباط با جهان را می خواهید یا انرژی اتمی را در بحث توان موشکی نیز این کار را بکنند.
ایزدی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به این موضوع که ما در کشور کارشناس مسائل آمریکا کم داریم، خاطر نشان کرد:در حال حاضر باید به این نتیجه برسیم که آیا باید در زمینه سیاست خارجی احتیاج به بازنگری وجود دارد و باید چه کرد.
انتهای پیام/