عتیق الله کشور آذربایجان را یک کشور استراتژیک تجارتی در آسیا عنوان کرد و گفت: افغانستان با فعال کردن قنسولی اذربایجان ، معاملات تجارتی با این کشور را افزایش خواهد داد.
او، همچنان گفت: با تکمیل شدن خط ریل آقینه آذربایجان نقطه اتصال افغانستان به جهان خواهد بود.
رییس اتاقهای تجارت و صنایع افغانستان تاکید کرد: تا کنون نبود راه های مواصلاتی و قنسولی با کشور آذربایجان از مشکلات عمده تجارتی میان دو کشور محسوب می شد اما این مشکل به زودی حل خواهد شد.
وی علاوه کرد: آذربایجان یکی از ۱۰ کشور برتر از نگاه ریفورم تجارتی شناخته شده است بنا بر این می تواند مارکیت بالقوه برای صادرات افغانستان باشد.
یوسف عبدالله یوف، معاون اداره انکشاف صادرات و سرمایه گذاری آذربایجان گفت: تجارت آغاز تمام انکشاف بین الدول بوده و می تواند همه روابط از جمله روابط تجارتی را قوی تر بسازد.
به گفته عبدالله یوف، آذربایجان به دلیل اینکه منابع خوب پترولی دارد می خواهد روابط تجارتی با همه کشورها از جمله افغانستان را مستحکم کند.
وی بر روابط تجارتی بهتر و فعال شدن قنسولی کشور آذربایجان در افغانستان و همچنین تشکیل کمیسیون مشترک برای توسعه تجارتی تاکید کرد.
درترکیب هیئت تجارتی آذربایجان، نمایندگی سکتورهای زراعتی و مرغداری، لوازم خانگی، مبل و فرنیچر، لبنیات، تولید چای، آب معدنی، صنعت بسته بندی و کاغذ حضور داشتند.
همچنین درحاشیه این کنفرانس تفاهم نامه همکاری میان اتاقهای تجارت و صنایع افغانستان و اداره انشکاف صادرات آذربایجان به منظور گسترش روابط تجاری- اقتصاد و همکاریهای دوجانبه میان سکتورهای خصوصی دو کشور به امضا رسید.
به نوشته آوا ؛ در سال ۱۳۹۴ میزان واردات افغانستان از آذربایجان حدود ۳۶ میلیون دالر و صادرات افغانستان به آن کشور ۳.۴ میلیون دالر بود که اقلام افغانستان را عمدتاَ سنگ های قیمتی و اقلام وارداتی را مواد غذایی، محصولات قنادی و تیل دیزل تشکیل می داد.
انتهای پیام /
برای اطلاع از آخرین اخبار افغانستان به کانال تلگرامی ما بپیوندید