به گزارش
مجله سرگرمی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرمازدگی زمانی رخ می دهد که پوست در تماس با جریان هوای سرد قرار می گیرد. این شرایط اغلب از انگشتان دست و پا، بینی، گوش ها، گونه ها یا چانه آغاز می شود. بدن تلاش می کند تا گرم باقی بماند و اندام های حیاتی مانند قلب و کبد عملکرد درست خود را حفظ کنند، از این رو، جریان خون به سمت اندام های انتهایی مانند انگشتان دست و پا کاهش یافته و به سمت مرکز بدن افزایش می یابد. هنگامی که این اتفاق رخ می دهد انجماد بافت بدن آغاز می شود.
در نخستین مرحله سرمازدگی بخش های تحت تاثیر قرار گرفته بدن قرمز و سرد می شوند. با پیشرفت این مرحله، پوست ممکن است بی حس شود یا احساس سوزن سوزن شدن به فرد دست دهد. با توجه به سفتی یا بی حسی مفاصل ممکن است ناتوانی در حرکت درست حاصل شود.
خبر خوب این است که این مرحله از سرمازدگی آسیب های دائمی پوست را موجب نمی شود. در این حالت باید به محیطی گرم وارد شوید، نوشیدنی های گرم بنوشید و در صورت افزایش درد، تاول یا تب به پزشک مراجعه کنید.
اگر وارد مرحله سرمازدگی کامل شوید، پوست قرمز شما ممکن است رنگ پریده یا سفید شود. همچنین، ممکن است دوباره احساس گرما کنید، نشانه ای از این که با یک مورد خفیف سرمازدگی مواجه نیستید. هنگامی که پوست در این مرحله دوباره گرم می شود، ممکن است به رنگ آبی یا بنفش درآید، و امکان شکل گیری تاول های حاوی مایع وجود دارد.
هنگامی که سرمازدگی وارد مرحله پیشرفته می شود، ممکن است بی حسی و از دست دادن تمام احساس سرما یا درد در پوست تحت تاثیر قرار گرفته را تجربه کنید. تاول ها در این مرحله پس از یک یا دو روز شکل می گیرد و بافت منجمد ابتدا به رنگ آبی درآمده و سپس با مرگ بافت به رنگ سیاه در می آید.
اگر نسبت به سرمازدگی مشکوک هستید باید بلافاصله خدمات پزشکی دریافت کنید. هر کاری انجام می دهید، پوست تحت تاثیر قرار گرفته را در آب داغ قرار ندهید؛ پوست ممکن است آن چنان بی حس باشد که درد را احساس نکند و آب داغ می تواند موجب سوختگی شود. در عوض، پوست را در آب گرم قرار دهید تا زمانی که گرمای خود را باز یابد. اگر قادر نیستید پوست را در آب غوطه ور سازید از یک پارچه خیس استفاده کنید.
خود را به خوبی بپوشانید. لایه درونی لباس شما نباید چیزی باشد که رطوبت را به خود جذب کند. دومین لایه باید حالت عایق ایجاد کند و لایه بیرونی باید به محافظت از بدن در برابر باد و باران کمک کند.
از اندام های انتهایی محافظت کنید. جوراب های گرم بپوشید زیرا پاها از جمله مناطق مستعد سرمازدگی هستند. حالت لایه لایه اینجا نیز به کار می آید. پوشیدن جوراب های پشمی روی جوراب های معمولی می تواند پاها را خشک و گرم نگه دارد.
برای دست های خود از دستکش استفاده کنید. دستکش هایی که چهار انگشت را کنار یکدیگر در خود جای می دهند، امکان تماس انگشتان با یکدیگر و به اشتراک گذاری گرمای بدن را فراهم می کنند. دستکش را برای استفاده از گوشی هوشمند از دست خود خارج نکنید. اگر به استفاده از تلفن همراه در محیط بیرون نیاز دارید از نمونه هایی که امکان کار با گوشی هوشمند بدون خارج کردن دستکش را فراهم می کنند، استفاده کنید. همچنین، از گوش های خود با کلاه، هدبند یا روگوشی محافظت کنید.
مدت زمان حضور در محیط بیرون طی روزهای بسیار سرد را کاهش دهید. در دماهای زیر صفر، سرمازدگی می تواند تنها در 5 تا 10 دقیقه رخ دهد.
از الکل دوری کنید. الکل موجب می شود بدن گرمای خود را سریعتر از دست بدهد.
در حرکت باشید. ورزش کردن گردش خون را حفظ می کند و از این رو، بدن گرم باقی می ماند. اما تا مرز خستگی ورزش نکنید زیرا ممکن است به واسطه سرمازدگی روانه بیمارستان شوید.
منبع:عصرایران
انتهای پیام/