به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دلاور حیدرپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، آخرین وضعیت مرکبات استان مازندران را تشریح کرد و گفت: امسال برآورد کرده بودیم که بین 2.7 تا 2.8 میلیون تن تولید مرکبات داشته باشیم، اما سرمای نابه هنگامی آمد که در تاریخ هواشناسی مازندران بیسابقه بود و طی سی چهل سال اخیر، سرمای زیر 5 درجه آذرماه و برف 70 سانتیمتری بی سابقه بود.
وی اضافه کرد: در عین حال، قبل از این برف، 70 درصد نارنگی تولیدی برداشت شده بود، اما تنها 7 تا 8 درصد محصول پرتقال استان را برداشت کرده بودیم. چون رشد فیزیولوژی آن کامل نشده بود و 50 درصد محصول کیوی هم تا پیش از سرمازدگی برداشت شده بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران گفت: محصول پرتقال تا دمای زیر 3 درجه سانتیگراد مقاومت میکند، اما این مسئله در مورد کیوی صدق نکرده و در دمای منفی یک درجه یخزده شده و قابل مصرف نیست.
بنا بر اذعان متولی بخش کشاورزی استان مازندران، این سرمازدگی 900 میلیارد تومان به باغات مرکبات، دام، طیور و گلخانههای استان مازندران خسارت وارد کرد.
وی گفت: به دلیل پهن بودن شاخه درختان کیوی و سنگینی برف، با شکستگی درختان مواجه شدهایم که 15 تا 20 درصد باغات کیوی نیاز به مرمت و بازسازی دارند.
حیدرپور با اشاره به اینکه امسال پیشبینی افزایش 15 درصدی تولید مرکبات را داشتیم، خاطرنشان کرد: اما متأسفانه پس از سرمازدگی، با بداخلاقیهایی از سوی دلالان مواجه شدیم که پرتقال را کیلویی 300تومان از باغداران خریداری کرده و به یکباره از حجم زیادی محصول در بازار مواجه شدیم.
رئیس جهاد کشاورزی استان مازندران گفت: با تصویب 30 میلیارد تومان کمک بلاعوض دولت، 120 هزار تن پرتقال یخزده از سطح باغات جمعآوری و از مدار خارج شد که ما به ازای هر کیلوگرم پرتقال 350 تومان بلاعوض به باغدار کمک کردهایم و همچنین 12 هزار تن پرتقال آسیبدیده خریداری و به کارخانجات برای تبدیل آن به کنسانتره ارسال شده است.
منبع: فارس
انتهای پیام/