به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از
بوشهر، محمد عبادی روز دوشنبه در نشست با فعالان اقتصادی استان بوشهر که در حضور نماینده شهرستان های دشتی و تنگستان ر مجلس شورای اسلامی برگزار شد افزود: یکی از این مشکلات در بخش بازرگانی بوشهر کندی در روند سامانه جامع امور گمرکی است که در برخی مواقع به هر دلیل باعث توقف یا تعطیلی کار فعالان این حوزه می شود.
محمد عبادی افزود: تاخیر فعالیت سامانه جامع گمرکی در نهایت باعث دیر رسیدن کالای ترخیصی به مقصد نهایی شده که این موضوع به کسب و کار فعالان اقتصادی آسیب جدی وارد می کند.
وی بیان کرد: در گمرک بوشهر برخی از کالاها در مسیر ترخیصی سبز قرار می گیرند که با این شرایط باید ترخیص آن بصورت روان انجام شود ولی با این وجود باید از دستگاه ایکس ری نیز عبور داده شوند.
عبادی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: توقیف کالا در مرکز ایست و بازرسی شهید صلاحی شهرستان دشتستان از دیگر مشکلات بازرگانان است زیرا در بسیاری از موارد کالاها به ظن قاچاق بودن توقیف و راننده نیز دستگیر می شود.
وی گفت: در چنین شرایط صاحب کالا باید با گذاشتن وثیقه ملکی اقدام به آزادکردن راننده کند که باچنین موانعی فعالیت آنها به گفته خودشان توجیه اقتصادی نخواهد داشت.
عبادی در ارتباط با موانع فراروی فعالان عرصه صادرات در استان بوشهر گفت: صادرکنندگان تا سقف 10 روز نگهداری کالاهای آنها در گمرک از یک سری معافیت هایی برخوردار است و با توجه به اینکه تردد کشتی های مورد نیاز آنهابه بوشهر اندک است در برخی از موارد نگهداری کالا به بیش از 10 روز می رسد.
وی یادآور شد: با این شرایط نیاز است که مدت زمان مشمول برخورداری از معافیت، به بیش از 10 روز افزایش یابد.
عبادی در ارتباط با فعالیت واحدهای تولیدی اظهار: در چند سال گذشته نوسان های نرخ دلار از 10 هزار ریال به بیش از 30 هزار ریال رسید که این نقدینگی بنگاه ها را به یک سوم کاهش داد و تولید به زیر نقطه سر به سر رسید و سود مورد انتظارآنها تحقق پیدا کرد که این امر ایجاد راهکار برای برخورداری واحدها از تسهیلات بانکی را ضرورت بخشیده است.
وی در ارتباط با دیگر مشکلات بنگاه تولیدی گفت: در این بخش قانون مشاغل سخت و زیان آور یک قانون ظالمانه است که بنگاه های تولیدی را با هزینه های فراوانی روبرو کرده است.
عبادی اظهار داشت: با توجه به کمبود منابع آبی در این سال ناچار به رفتن به سوی فعالیت در عرصه صنعت هستیم و این امر ایجاد کرده با حساسیت بیشتری به مشکلات این بخش پرداخته شود.
وی در ارتباط با مالیات واحدهای تولیدی گفت: اینکه واحدها 25 درصد درآمد خود را یکجا بعنوان مالیات پرداخت کنند و 9 درصد نیز باید مالیات ارزش افزوده پرداخت شود که با این شرایط فعالیت بنگاه توجیه اقتصادی ندارد.
عبادی در ارتباط با مشکل برق واحدهای تولیدی اظهار کرد: تا پیش از این قطع برق آنها بدون هماهنگی انجام می شد که با تدابیر پیش بینی شده دیگربرق واحدها بدون اجازه سازمان صنعت، معدن و تجارت قطع نمی شود که یک امر خوشایند برای واحدها بوده و جای تقدیر دارد.
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر گفت: امسال گوجه کاران استان نیز به دلیل همزمانی برداشت با سایر استانها متوجه ضرر و زیان جدی در فروش شدند که مسئولان ذیربط باید سال آینده این محصول را مدیریت کنند.
انتهای پیام/ ث