تیمسار غلامعلی اویسی که نقش وی را حمیدرضا نعیمی در معمای شاه ایفا می کند، از نظامیان موثر در رخدادهای دوران انقلاب است.

تیمساری که علیه ایران کودتا کرد که بود؟به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تاریخ موجب می‌شود تا علاوه بر شناختن و برخورد با انسان‌های برجسته در زمینه‌های گوناگون، گذر زمان را در انسان‌های بزرگ و یا کسانی که فریفته پول، قدرت و ثروت شده اند ببینیم.

گذشته و تاریخ کشور ما نیز خالی از این آدم‌ها نیست و هر برهه‌ای داستانی پر از شخصیت‌های مختلف را در بر می‌گیرد.  یکی از این مقاطع دوران انقلاب اسلامی است. مقطعی که مدتی است با پخش مجدد سریال «معمای شاه» حال و هوای روزهای نه چندان دور سرزمینمان را با افراد موثر در آن زمان روایت می‌کند.

از جمله گروه هایی که در زمان شاه به اشکال گوناگونی، روی شکل گیری اوضاع آن روزها تأثیر می گذاشتند، نظامیان و ارتشبدهایی بودند که نامشان کمابیش در تاریخ معاصر حک شده است.

تیمسار غلامعلی اویسی که نقش وی را حمیدرضا نعیمی در معمای شاه ایفا می کند، نیز جزو همین نظامیان است.

او پس از طی تحصیلات مقدماتی در سال 1309 وارد دبیرستان نظام تهران شد و در سال 1315 پس از اخذ دیپلم به دانشکده افسری رفت و دو سال بعد با درجه ستوان دومی وارد ارتش شد. وی در دانشکده افسری از دوستان محمدرضا شاه بود و همین موضوع موجب ارتقایش شد.

اویسی درسال‌های ۱۳۱۷ تا ۱۳۳۱ در مشاغل گوناگون نظامی از جمله فرماندهی گروهان و گردان و آموزشگاه گروهبانی لشکر ۲، ریاست شعبه بازرسی دژبان مرکز و فرماندهی هنگ ۵۲ دژبان، را تجربه کرد. وی پس از کودتای ۲۸ مرداد نشان درجه ۲ رستاخیز را گرفت.

ریاست ستاد لشکر گارد نیز از دیگر سمتهایی بود که اویسی بر عهده داشت. وی در همین سمت درجات سرلشکری و سپهبدی را دریافت کرد. اویسی در شهریور 1344 به فرماندهی ژاندارمری کل کشور منصوب شد و طی هفت سال تصدی، باعث توسعه و تغییرات بسیار زیادی در آن سازمان شد که از جمله می‌توان به ایجاد سازمانی به نام پلیس راه تحت نظر ژاندارمری اشاره کرد.

او بعد از تجربه سمت های دیگر به مدت سه سال یعنی تا سال 1357 فرماندهی نیروی‌ زمینی را عهده دار شد. با اوج‌گیری انقلاب‌ اسلامی و تظاهرات مردم، فرماندهی نظامی پایتخت از سوی دولت شریف‌ امامی که در تهران و یازده شهر دیگر حکومت نظامی اعلام کرده بود، به اویسی واگذار شد. در همین سمت بود که او موجب شهادت بسیاری از مردم در روز 17 شهریور یا جمعه سیاه شد.

وی بعد از برکناری شریف امامی و روی کار آمدن ازهاری علاوه بر مشاغل نظامی خود سرپرست وزارت کار شد ولی آن هم دوامی نداشت و دی ماه 1357 پس از سقوط کابینه ازهاری به بهانه معالجه از ایران خارج شد و تقاضای بازنشستگی کرد.



انتهای پیام/





اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار