به گزارش
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید عبادی رئیس دانشکده مهندسی خواجه نصیرالدین طوسی در دومین کنفرانس ملی مهندسی فناوری اطلاعات مکانی که صبح امروز در دانشکده مهندسی این دانشگاه برگزار شد، گفت: امروزه برآورده شده است بیش از 80 درصد دادهها و اطلاعات مورد استفاده دستگاهها و سازمان های اجرایی مکانمحور است.
وی ادامه داد: اهمیت تولید مدیریت و بکارگیری مفید و موثر این اطلاعات در حل مسائل کشور در بخشهایی از برنامه های توسعه ای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان توسعه پایگاههای داده مکان محور و توسعه زیر ساخت به داده مکانی مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس دانشکده مهندسی خواجه نصیرالدین طوسی افزود: دانشگاه مهندسی خواجه نصیرالدین طوسی با بیش از چهار دهه نقش آفرینی و آموزش، تحقیقاتی در عرصه نقشهبرداری و جمعآوری اطلاعات مکانی کشور به انجام رسانده و تاکنون کارنامه موفقی را از خود بر جا گذاشته است.
عبادی بیان کرد: از جمله فعالیتهای پایه و بنیادی کشور که توسط این دانشکده در حوزه فناوری اطلاعات مکانی مثمر ثمر بوده میتوان به فاز مطالعاتی زیرساخت دادههای مکانی، تدوین استاندارد داده مکانی، ایجاد بانک اطلاعاتی طیفی کشور، بهینه سازی خط تولید اطلاعات مکانی سازمان جغرافیایی، ایجاد آزمایشگاه سنجش از دور محیطی و سیستم آنی هشدار دهنده تغییر شکل مبتنی بر ایستگاههای دائمی جی پی اس اشاره کرد.
وی تصریح کرد: دانشکده نقشه برداری این دانشگاه همواره در توسعه تکنولوژی و بروزرسانی رشته در کشور پیشگام بوده و بروز رسانی علمی و تحقیقاتی در سطح جهانی مطرح است.
رئیس دانشکده مهندسی خواجه نصیرالدین طوسی اضافه کرد: از مهمترین کارهای انجام شده در سال گذشته این دانشگاه که با توجه به ابلاغیه و ماموریت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به این دانشگاه محول شد، بازنگری کشوری سر فصل دروس رشته مهندسی نقشه برداری در کلیه مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری و نیز ایجاد تحولی شگرف در دوره کارشناسی مهندسی نقشه برداری بوده است.
عبادی تصریح کرد: در این بازنگری از نظر اساتید مطرح دانشگاههای دیگر و با در نظر گرفتن نیاز صنعت نقشه برداری استفاده شده است.
رئیس دانشکده مهندسی خواجه نصیرالدین طوسی گفت: سر فصلهای بازنگری شده در مقطع ارشد و دکتری نیز تا پایان بهمن ماه انجام و از طرف وزارت علوم ابلاغ خواهد شد.
عبادی افزود: با برنامه ریزیها و هماهنگیهای انجام شده امیدواریم از سال آینده در دوره مشترک بین المللی کارشناسی ارشد ژئو انفورماتیک بتوانیم با دانشگاه هلند تحت عنوان JKIP از طریق کنکور سراسری دانشجو پذیرش کنیم.
وی یادآور شد: همچنین از سال قبل اقدام به پذیرش دانشجویان پسا دکتری کردیم که هم اکنون چهار دانشجوی پسا دکتری در دانشکده مشغول به تحصیل هستند.
ساخت روبات نقشهبردار در دانشگاه خواجه نصیر
عبادی با تاکید بر اینکه در اجرای صحیح اقتصاد مقاومتی، طرحهای آمایش سرزمین، اثرات محیطزیست در اجرای طرحهای عمرانی، طرحهای کاداستر و تحول نظام ملکی و ثبتی کشور اطلاعات مکانی نقش اساسی و ضروری دارد، عنوان کرد: بر این اساس دانشگاه خواجهنصیر با بیش از چهار دهه نقشآفرینی در حوزههای آموزشی و تحقیقاتی رشتههای نقشهبرداری و اطلاعات مکانی کشور گامهای اساسی در این زمینه برداشته است.
وی انجام فاز مطالعاتی زیرساخت داده مکانی و تدوین استاندارد داده مکانی را از جمله دستاوردهای این دانشگاه در حوزه اطلاعات مکانی برشمرد و گفت: علاوه بر آن موفق به ایجاد بانک اطلاعات طیفی کشور، بهینهسازی خط تولید اطلاعات مکانی سازمان جغرافیایی و اجرای سیستم فتوگرامتری پهپاد مبنا جهت تولید نقشههای بزرگمقیاس شدیم.
رئیس دانشکده نقشهبرداری دانشگاه خواجه نصیر از طراحی و پیادهسازی یک ربات نقشهبردار در این دانشگاه خبر داد و گفت: ایجاد آزمایشگاه سنجش از دور برای فعالیت دفاعی و ملی، سامانه اطلاعات مکانی فراگستر مرزهای کشور و سیستم آنی هشداردهنده تغییر شکل مبتنی بر ایستگاههای دائمی (GPS) جیپیاس از دیگر دستاوردهای این دانشگاه به شمار میرود.
عبادی همچنین طراحی و پیادهسازی سامانههای اطلاعات مکانی برای شرکت توانیر، شرکت ملی صنایع مس ایران، شهرداریها و وزارتخانههای راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت و سازمان محیط زیست را از دیگر دستاوردهای این دانشگاه در حوزه اطلاعات مکانی عنوان کرد.
انتهای پیام/