شیرین نیرومنش متخصص زنان و زایمان و استاد دانشگاه تهران در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: میکرواینجکشن پیشرفته ترین روش درمان ناباروری محسوب می شود. بنابراین در زوجینی که ناباروریشان به کمک راه های دیگر قابل درمان نیست، این شیوه به کار برده می شود.
وی در خصوص میزان ناباروری در ایران اظهار داشت: از هر شش زوج، یک زوج دچار ناباروری است و در بیش از یک سوم موارد، علت این عارضه، به مردان و حدود دو سوم به زنان مربوط می شود. در صورتی که زوجی حداقل به مدت یکسال از روش های جلوگیری استفاده نکرده و باردار نشده باشد باید به متخصص زنان و زایمان به منظور بررسی علت ناباروری مراجعه کنند.
این متخصص زنان و زایمان عنوان کرد: اگر تشخیص ناباروری توسط پزشک قطعی شود، نخستین اقدام گرفتن معاینه و بررسی شوهر است و در صورتی که مرد مشکلی نداشته باشد درمان ها برای زن صورت می گیرد. اختلالات در هورمون های جنسی زنانه و کم کاری تخمدان از شایع ترین دلایل ناباروری در خانم ها به شمار می آید.
نیرومنش افزود: برای رفع مشکل نازایی در زنان، ابتدا دارو تجویز می شود. در صورت برطرف نشدن عارضه، آمپول های تزریقی استفاده و با سونوگرافی داخل رحمی، تاثیر داروهای هورمونی روی تخمدان مشخص می شود و زمان تقریبی آزاد شدن هورمون جنسی زنانه و لقاح به زوج اطلاع داده می شود.
وی افزود: اگر این درمان های اولیه موثر واقع نشد و با گرفتن عکس رنگی از رحم مشخص شد که شرایط حاملگی به طور کامل تخریب شده است، هیچ راهی به غیر از استفاده از روش IVF یا میکرواینجکشن وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در حدود 10 تا 15 درصد موارد، هیچ علت مشخصی برای ناباروری وجود ندارد، تصریح کرد: اینکه کدام زوج نیاز به استفاده از روش میکرواینجکشن دارد، توسط پزشک متخصص زنان تشخیص داده می شود و متخصصان ناباروری درمان را به عهده می گیرند.
این متخصص زنان و زایمان تاکید کرد: میزان موفقیت در درمان به علت، سن و شرایط زوج نابارور بستگی دارد. در زنان جوان زیر 35 سال احتمال موفقیت حدود 35 تا 40 درصد است که پس از 40 سالگی این میزان کاهش پیدا می کند. امروزه نرخ ناباروری در مردان افزایش پیدا کرده است بنابراین در خصوص ناباروری حتما مرد هم باید مورد آزمایش قرار گیرد.
نیرومنش تصریح کرد: عوامل متعددی مانند اضافه وزن و چاقی، کم تحرکی، استعمال سیگار و دخانیات، استفاده بیش از حد وسایل الکترونیکی، مصرف برخی داروها و مکمل هایی که در بدنسازی استفاده می شود، در بروز ناباروری مردان دخیل هستند.
وی در خصوص روش میکرواینجکشن یادآور شد: در این شیوه ابتدا آزمایشات کامل انجام می شود و زن تحت نظر پزشک از داروهای هورمونی تزریقی استفاده می کند و زمانی که سلول های جنسی زنانه آماده برداشته شدن می شود، زن و شوهر به مرکز ناباروری معرفی شده و در آزمایشگاه نمونه سلول جنسی از مرد گرفته می شود و در آزمایشگاه توسط یک میکروسکوپ پیشرفته و دقیق لقاح صورت می گیرد. لازم به ذکر است یک دوره درمان میکرواینجکشن حدود 2 ماه طول می کشد.
این متخصص زنان و زایمان در خصوص هزینه روش میکرواینجکشن اظهار داشت: خوشبختانه در یک سال اخیر دولت با حمایت گسترده از زوجین نابارور در بسیاری از مراکز درمانی این خدمات را با تعرفه های دولتی به مردم ارائه کرده است.
نیرومنش توصیه کرد: اگر در روش میکرواینجکشن تعداد جنین ها زیاد باشد این امکان وجود دارد که آن ها را فریز کنند و چند ماه یا سال بعد از این جنین های فریز شده مورد استفاده قرار گیرد. همچنین در صورتی که زوجی جنین فریز شده داشته باشد، در بارداری های بعدی لازم نیست هزینه کل فرآیند را پرداخت کند، ضمن اینکه در این روش 40 درصد شانس موفقیت وجود دارد.
انتهای پیام/