به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدباقر شهنیزاده رییس انجمن دندانپزشکان عمومی در یازدهمین کنگره سالانه دندانپزشکان عمومی در حاشیه این کنگره در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه پوسیدگیهای دندانی به دلیل توجه بیشتر به پیشگیری در سالهای اخیر کاهش یافته، گفت: به دلیل انجام روشهای پیشگیری و درمان در رده سنی بین 6 تا 12 سال در شهرهای زیر 20 هزار نفر آمار پوسیدگی دندان نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده است.
وی ادامه داد: بر اساس آمارها افراد بالای 40 سال در کشور حدود 12 دندان پوسیده دارند و این میزان در سنین پایینتر کمتر است اما یکی از مسائلی که وجود دارد این است که در بسیاری کشورها افراد بالای 50 سال 28 دندان دارند اما در کشور ما 50 سالهها 21 دندان داشته و به عبارتی هفت دندان کمتر از میانگین جهانی دارند.
رییس انجمن دندانپزشکان عمومی با بیان اینکه بهترین راهکار برای کاهش تعداد دندان از دست داده در سنین بالا و پوسیدگی دندانهای کمتر، توجه به بیمه دندانپزشکی است، افزود: باید در مرحلهای که پوسیدگی دندان شدید است امکاناتی فراهم شود که بتوان پوسیدگی دندان را به موقع و خوب معالجه کرد و این موضوع تنها از طریق ایجاد مراکز درمانی با امکانات ارزان یا بیمه امکانپذیر است اما به نظر ما بهترین راهکار بیمه دندانپزشکی است.
شهنیزاده عنوان کرد: برخی سازمانها و شرکتها بیمه دندانپزشکی خوبی به کارکنان خود ارائه میدهند اما در عوض برخی دیگر از سازمانها بیمه دندانپزشکی خوبی نداشته و میزان پرداختی دولت برای بیمه دندانپزشکی برای آنها بسیار پایین است.
رییس انجمن دندانپزشکان عمومی تأکید کرد: ارائه خدمات باید به سمت حمایت از قشر آسیبپذیر پیش برود تا بتوان از افزایش تعداد دندانهای پوسیده و از دست دندان جلوگیری شود.
وی با اشاره به تکنولوژی دیجیتال در علم دندانپزشکی گفت: تکنولوژیهای جدید در برخی شهرها مانند شیراز و مشهد رشد خوبی داشتهاند برای اینکه تکنولوژی دیجیتال به بازار کار کردن تبدیل شود باید آموزش مورد توجه قرار گیرد.
شهنیزاده با اشاره به رشد خوب دندانپزشکی کشور در حوزه ایمپلنت اظهار داشت: روشهای درمانی با ایمپلنت اکنون در کشور رشد خوبی داشته و به موفقیت های زیادی دست پیدا کرده ایم با استفاده از روشهایی مانند CT اسکن و رادیوگرافی دیجیتال میزان، تراکم و طول استخوان را میتوان مورد بررسی و اندازهگیری قرار داد و با استفاده از نرمافزارها و دستگاههای جدید که محل دقیق ایمپلنت را در دهان مشخص میکنند ضریب موفقیت به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است.
انتهای پیام/