بانوی شعر افغانستان گفت: جشنواره فجر با نام برجسته و نیکویی که دارد می‌تواند محل پیوند اتفاقات خوب بین دو کشور همزبان ایران و افغانستان باشد

جشنواره فجر با ان نام برجسته و نیکویی که دارد میتوند محل پیوند یکسری اتفاقات خوب بین دو کشور همزبان باشد
«زهرا حسین زاده» بانوی غزل افغانستان در گفتگو با خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، با اشاره به وضعیت شعر افغانستان در دوران پسا طالبان اظهار داشت: حوادثی که در طول سالهای گذشته در افغانستان اتفاق افتاد بی‌تاثیر بر ادبیات این کشور نبوده و طالبان هم در این قضایا دخیل بوده است. اشعاری که در دوره حاکمیت طالبان در افغانستان سروده می‌شد اعتراض به خفقان و شرایط موجود در کشور بود و بعد از رفتن آنان و شکل‌گیری دولت جدید فضای تنفسی در افغانستان بوجود آمد که در این فضا اتفاقهای خیلی خوبی در زمینه ادبیات و شعر رخ داد.

این بانوی غزل افغانستان با بیان اینکه در فضای جدید افغانستان نگاههای جدیدتری در زمینه شعر فرصت بروز پیدا کرده، گفت: شاعران جوان امروز به سرودن درباره موضوعاتی می‌پردازند که در گذشته کمتر کسی دغدغه‌ای نسبت به آنها داشت.

وی با بیان اینکه ادبیات افغانستان مدت طولانی وقف مقوله‌های حماسی و انقلابی بود و کمتر کسی فرصت بیان موضوعات اجتماعی و دغدغه‌های عاشقانه را داشت، خاطرنشان کرد: در دوره پس از طالبان این دغدغه‌ها شکل خودشان را پیدا کردند و در قالب اشعار نمود یافتند. تغزل هم که در دوران طالبان تابو بود و کسی انگیزه پرداختن به آن را نداشت اکنون در شعر افغانستان رواج پیدا کرده است.

حسین‌زاده با اشاره به تاثیر پدیده مهاجرت در شعر افغانستان نیز گفت: شعرای مهاجر افغانستانبه دلیل همجواری با دوستان ایرانی از یکدیگر تاثیر گرفتند و این تاثیرپذیری منجر شد که شعر افغانستان به شعر جریان روز ایران بسیار نزدیک باشد.

این ادیب افغانستانی افزود: نوع نگاه مهاجران افغانستان به شعر به دلیل رنج‌های تجربه شده متفاوت بود اما زبان مشترک دو ملت ایران و افغانستان موجب شد اتفاقات جدیدی که در شعر ایران اتفاق می‌افتد در شعر مهاجرت هم نمود پیدا کرد و کم‌کم هم به شاعران داخل افغانستان منتقل شود.

وی در رابطه با ویژگیهای شعر معاصر در افغانستان هم یادآور شد: به عنوان فردی که در ایران زندگی می‌کنم نمی‌توانم قضاوت عادلانه‌ای در این باره داشته باشم اما شاهد اتفاق جدیدی در شعر نو و کلاسیک داخل افغانستان هستم. وقتی اشعار دوستان جوانم را می‌خوانم شاهد شجاعت و جسارت آنان در بیان مسائل روزمره جامعه افغانستان هستم. اینها همه اتفاقاتی است که پیش از این در جامعه افغانستان نبوده و امروز شعر ما در مسیر پویاتری قرار گرفته است.

این شاعره افغانستانی افزود: حضور جوانان در عرصه شعر و ادب امیدوار کننده است و بلندپروازیهایی که آنان دارند نوید اتفاقات جدیدتری را در زمینه شعر و ادب می‌دهند.

حسین زاده همچنین با اشاره به وضعیت شعر زنان در افغانستان نیز یادآور شد: انتظار دارم زنان افغانستان با توجه به وضعیت جدید حضور بیشتری را در عرصه شعر و ادب داشته باشند و آینده بهتری را برای خود رقم بزنند. در حال حاضر هم شعرای زنی که هم در زمینه مهاجرت و هم داخل کشور فعالیت دارند برای ما غنیمت هستند و چاپ آثارشان این نوید را می‌دهد که بتوانند فرصت بهتری را برای خود رقم بزنند.

وی با اشاره به حضور شعر افغانستان در جشنواره فجر نیز خاطرنشان کرد: جشنواره فجر با نام برجسته و نیکویی که دارد می‌تواند محل پیوند اتفاقات خوب بین دو کشور همزبان ایران و افغانستان باشد .

بانوی شعر افغانستان با اشاره به انتخاب آقای کاظمی به عنوان دبیر علمی و فرهنگی جشنواره فجر نیز عنوان کرد: حضور ایشان در جشنواره فجر را به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم در این جشنواره بیشتر به شعر افغانستان پرداخته شود. پس از برگزاری جشنواره جلال آل احمد شاهد تاثیرات بسیار خوب آن در جامعه افغانستان بودیم و معتقدم جشنواره فجر هم می‌تواند به همان میزان تاثیرگذار باشد و با ایجاد روزنه‌هایی دوستان ایرانی نگاه مهربانتری نسبت به ادبیات کشور دوست و همسایه داشته باشند.

انتهای پیام/


   
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.