به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، این مقام ارشد به روزنامه پاکستانی «تریبیون» گفته است: در نشستهای چهارجانبه، اختلافاتی در نگرشها وجود داشت زیرا چین و پاکستان در یک طرف و افغانستان و آمریکا نیز در مقابل آنها قرار داشتند.
مقام پاکستانی افزوده است که با توجه به ترکیب افغانستان، پاکستان، چین و آمریکا در این نشستها، انتظار نتایج مثبت داشتیم اما افغانستان هر خواستهای که آمریکاییها داشتند را در این نشستها مطرح میکرد.
به گفته او، مقامات آمریکایی و افغانستان از پاکستان خواسته بودند که با میانجی گری میان طالبان و دولت کابل روند صلح را تا قبل از فصل جنگی جدید به سرانجام برساند اما اسلامآباد و پکن براین باور بودند که هیچ تضمینی برای این مسئله وجود ندارد زیرا یک طرف قضیه طالبان است و آنها در این نشستها حضور ندارند. اگر نمایندگان این گروه در این نشستها حضور داشتند، قضیه متفاوت بود.
مقام پاکستانی تصریح کرده است که در آخرین نشست چهارجانبه در اسلامآباد در ۱۸ می سال ۲۰۱۶ میلادی، آمریکا بدون دلیل روشنی ضمن اعلام پایان این نشستها گفت که تلاشها برای مذاکرات صلح افغانستان را با طالبان ادامه خواهد داد.
سال گذشته میلادی، کشورهای افغانستان، پاکستان، چین و آمریکا پنج دور نشست چهارجانبه درباره صلح افغانستان برگزار کردند.
در حالی که به نظر میرسید که این نشستها به نتیجه برسد، ملا اختر منصور رهبر سابق طالبان در حمله طیاره های بی سرنشین امریکایی در پاکستان هدف قرار گرفت.
مقامات آمریکایی نقش پاکستان را در این روند مشکوک اعلام کردند و پس از کشته شدن رهبر سابق طالبان، این نشستها متوقف شد.
انتهای پیام/