تلاش استان برای کسب رتبه 10 در بخش صنعت و معدن
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ با اشاره به برنامههای این سازمان برای افزایش صادرات غیر نفتی افزود:مطالعه بازارهای کشورهای همسایه برای تعیین بازار هدف و شناخت سلیقه و ذائقه این بازارها از جمله برنامههای راهبردی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی است و در این زمینه امیدواریم با تحقق سیاستهای در پیش گرفته شده در پایان برنامه ششم توسعه، بخش صنعت، معدن و بازرگانی ارتقاء یابد.
به گفته «جعفر صادق اسکندری» تا پایان برنامه ششم توسعه، صنعت و معدن آذربایجانغربی به جایگاه 10 استان برتر کشور می رسد.
وی درباره اقدمات این سازمان برای تحقق اقتصاد مقاومتی، توضیح داد: در این باره اقدام به تکمیل طرحهایی با پیشرفت بیش از 60 درصد، راهاندازی زنجیره تولید طرحهای مهم صادراتی و فعالسازی 220 واحد صنعتی کرده ایم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با بیان اقدامات این سازمان برای ارتقاء در بخش معدن و بازرگانی تصریح کرد: در این زمینه نیز ضمن انجام مطالعات ژئوفیزیک هوایی، مطالعه پهنههای شمال و جنوب استان در بخش معدن نیز انجام شده و از سوی دیگر، شناسایی واحدهای تولیدی صنفی و تکمیل مجتمعهای صنفی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
اسکندری با تاکید بر اینکه این استان یکی از قطبهای تولیدی کشور بوده و غنای آن در بخش کشاورزی و معدن بر کسی پوشیده نیست تصریح کرد: تمامی تلاش این سازمان این است که در پایان برنامه ششم توسعه، صنعت و معدن آذربایجانغربی به جایگاه 10 استان برتر کشور برسد.
صنعت مبنای توسعه پایدار
یک کارشناس مسایل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛با بیان اینکه بخش صنعت به عنوان موتور محرک اقتصاد و مبنای توسعه پایدار و محور تحولات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی هر جامعه ای است، گفت:بیش از 90 درصد صنایع کشور را واحدهای صنعتی کوچک و متوسط تشکیل میدهند که بیش از 50 درصد اشتغال صنعتی را در برگرفتهاند، امروزه بسیاری از کشورها به این امر پی بردهاند که واحدهای تولیدی کوچک، نقش عمدهای در اقتصاد ملی ایفا میکنند.
«صادق حیدری» ادامه داد: به همین منظور در برنامه های توسعه پنجم و ششم در آذربایجان غربی دولت با رویکرد صادارت محور پا به عرصه گذاشته است.
وی با بیان اینکه این استان نیز از برنامه پنجم توسعه، صنعتی شدن را دراهداف خود قرار داده و سعی داشته در این زمینه پیشرفت های داشته باشد، اظهارکرد: تا جایی که به گفته برخی کارشناسان رتبه شهرک های صنعتی آذربایجان غربی تا رتبه 7 در کشور رسیده بوده اما بنا به دلایلی در یک سال گذشته این رقم به 23 در سطح کشور رسیده است.
به اعتقاد این کارشناس اقتصادی، شهرک ها صنعتی و واحدهای زود بازده موجب اشتغال و به راه افتادن چرخ صنعت در استان هستند و با رونق این واحدها می توان جایگاه صنعتی استان را ارتقاء بخشید.
به گفته تجلیلی برای کاهش نرخ بیکاری ها، می توان به نقش مهم نهادهای مانند شرکت شهرک های صنعتی برای ایجاد تولید و اشتغال در استان حساب ویژه ای باز کرد.
وی افزود: در اقتصادهاي پيشرفته، بخش صنعت محرك نوآوري، صادرات و رشد بهرهوري است. كشورهاي درحال توسعه نيز از محل تقاضا براي كالاهاي صنعتي و اهميت آنها به لحاظ مشاركت در زنجيره تامين محرك رشد اقتصاد جهاني به شمار ميروند.
گزارش از ندا موسی زاده
انتهای پیام/م